YKS 2025 tercihlerinde yığılma olacak mı?

Merhaba, tercih dönemi başladı biliyorsunuz. Çok fazla yığılma olur mu dersiniz?

Olabilir. Eşit ağırlıkta duyduğum kadarıyla Hukuk Fakültelerinde kontenjan yarıya indirilmiş. Orada işler bayağı değişecek gibi duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen yıl olduğu kadar olacağını sanmıyorum.
Olursa diye aralığı biraz fazla geniş tuttum sanırım

Sıralamamızın dengi yerlere gitmekte bile zorlanabiliriz deniyordu da, merak ettim. Mesela 52.000 sıralamayla ilk 4'ten biri çıkabilir mi?

Olabilir. Eşit ağırlıkta duyduğum kadarıyla hukuk fakültelerinde kontejyan yarıya indirilmiş. Orada işler bayağı değişecek gibi duruyor.
Ben sözelciyim hocam onu merak ettim ama evet kontenjanlar azaldı bayağı.

Sayısal bölümlerde 15 bin kadar oynayabilir derdik ancak sözelcilerde işler nasıl ilerliyor emin değilim. Yeni açılan fakülte ve kontenjan kıyımına giden fakülteler varsa da durum etkilenir tabii.
Bakalım hocam hayırlısı olsun ya. 52.481 sıralamama 14 tane üniversite yazdım, 25 - 125K arasında. 125K bile tutmazsa puh ÖSYM'ye yani Onun harici birkaç tane daha tercih yazacağım hafta içi öğretmenlere danışıp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…