YKS 2026 10 ayda yetişir mi?

YKSmbck

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle uzun zaman önce liseden mezun olmuş biri olarak yeniden YKS sınavına hazırlanmak istiyordum, şu anki seviyem başlangıç seviyesinde (12 sene önce lise bitti), 2026 YKS için çalışmaya başlar isem nereye kadar ilerleyebilirim ve tavsiyeleriniz ne olurdu ( çalışmaya eylül 2025'te en erken başlayabiliyorum iş yoğunluğumdan dolayı) teşekkür ederim şimdiden.

İlginiz için teşekkürler, tıp fakültesi, üniversite olarak değil de ilk 20k arasında olmayı hedefliyorum

İlginiz için teşekkürler, tıp fakültesi, üniversite olarak değil de ilk 20k arasında olmayı hedefliyorum
OBP'niz kaç? Motivasyonunuzu düşürmek istemem fakat başlangıç seviyesindeki birinin 10 ayda 20 bin sıralama yapması gerçekten oldukça zor. Artık rekabet o kadar arttı ki ilk 50 bin için bile insanlar günde 10 - 12 saatten fazla süre çalışıyor ve bunu yıllarca yapıyor. Tabii ki elinizden geleni ardına koymayın, bakarsınız ilk 20 binden çok daha iyisini yaparsınız.

81,6 obp 10 ayım var şuanlık maalesef , elimden gelirse 1 gün bile üzerine atabilirsem yapıcam , şuan deneme sınavına dahi girmedim başladığım gibi ilk denemeye girip burdan paylaşmak olacaktır, inşallah o zaman bol vaktim olacaktır ,12 saatleri tek seferde olmazsada 8 le başlayıp 12 leri görürüm diye düşünüyorum

30 yaşında temeli olmayan birisi bırak 20k yı 200k yı bile zor yapar üzgünüm hocam ama gerçekler bu benim dememe gerek yok işin içine girdikçe sende anlayacaksın zaten.

30 yaşında temeli olmayan birisi bırak 20k yı 200k yı bile zor yapar üzgünüm hocam ama gerçekler bu benim dememe gerek yok işin içine girdikçe sende anlayacaksın zaten.
Belki konu sahibi tüm gününü ayırarak çalışırsa başarabilir imkansız değil bu konunun benzerini geçen yıl bu zamanlar ben açmıştım programa 1,2 ay uyduktan sonra tamamen saldım kısaca iş kişide bitiyor aslında.

İmkansız diye bir şey yok fakat size karışmak gibi olmasın 30 yaşından sonra ders çalışmakta tıp okumakta çok zor olacaktır. İnsan beyini açısından 25 lerden sonra bir şeyler öğrenmek çok zorlaşır ve tıp bir şeyler öğrenmenin maximum düzeye ulaştığı bir bölüm. Sınavı bir şekilde kazansanız bile üniversiteyi okurken sınava çalıştığınızdan daha yorucu yıllar geçirirsiniz. Önerim bir bölüm okumak istiyorsanız hem şu 10 ayda kazanabileceğiniz realist ve kazandıktan sonra da kendinizi çok yıpratmadan okuyabileceğiniz bir bölüm tercih etmeniz olacaktır.

Öncelikle 12 yıl aradan sonra tekrar YKS gibi zorlu bir sınava hazırlanma kararını almak büyük bir cesaret. Yaş, geçmiş zaman ya da başlangıç seviyesi olmak, bu süreçte bir engel değil ancak doğru planlama, gerçekçi hedefler ve istikrarlı bir tempo şart.

Dürüst olmak gerekirse zor. İmkansız değil. Çelik gibi bir iradeyle ve doğru yönlendirmelerle yapılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…