YKS 2026 için ne yapılabilir?

AyaxX31

Decapat
Daha fazla  
Şu anda dershaneye gidiyorum (pek de verimli gitmiyor 1.aya girmek üzereyim), bu sene 12.sınıfa geçeceğim size belki garip gelecek ama matematik ve fizik dersinde hiçbir temelim yok, okul hayatım boyunca neredeyse hiç test çözmedim, sınav akşam günü çalışıp falan öyle geçtim. Aynı zamanda özel okula gittiğim için 35-40 almama rağmen geçebiliyordum sözel derslerde edebiyat vs. zorlanacağımı sanmıyorum kitap okuyan birisiyim paragrafta vs. pek zorlanmıyorum (dil bilgisinde eksiklerim var), matematik ve fizik için neler yapabilirim?
(Hiçbir şey bilmiyorum 4 işlemde dahi zorlanıyorum.) Hangi kaynakları önerirsiniz ve abi/abla tavsiyesi olarak önerebileceğiniz şeyler var mı?

Ben fen icin konusayim, benim calisma yontemim su sekildeydi: Fen derslerinin konularina ustunkoru calisiyordum. Eksiklerim oluyordu bunu da brans denemesi cozerek ve o denemelerdeki yanlislarimi kontrol ederek kapatiyordum, boyle yapa yapa 13 isaretledim cogu da dogru geldi. Turkce icin ben pek cozmedim ama arkadasim her gun paragraf cozup 36 dogru yapiyordu, ben 33'u zar zor gectim sinavda. Sosyal icin sunu soyleyebilirim ki tarih ve din zor gelmiyor ama felsefe ve cografya gercekten zorluyor. Cografyaya bayagi calisin. Felsefede de olay felsefi akimlar degil tamamen paragrafi anlamak.

345 ve Bilgi Sarmal boykot oldugundan dolayi o kitaplari direkt satin almani onermem ama yaziciyi kullanabilirsin.

Ben fen icin konusayim, benim calisma yontemim su sekildeydi: Fen derslerinin konularina ustunkoru calisiyordum. Eksiklerim oluyordu bunu da brans denemesi cozerek ve o denemelerdeki yanlislarimi kontrol ederek kapatiyordum, boyle yapa yapa 13 isaretledim cogu da dogru geldi. Turkce icin ben pek cozmedim ama arkadasim her gun paragraf cozup 36 dogru yapiyordu, ben 33'u zar zor gectim sinavda. Sosyal icin sunu soyleyebilirim ki tarih ve din zor gelmiyor ama felsefe ve cografya gercekten zorluyor. Cografyaya bayagi calisin. Felsefede de olay felsefi akimlar degil tamamen paragrafi anlamak.

345 ve Bilgi Sarmal boykot oldugundan dolayi o kitaplari direkt satin almanı onermem ama yaziciyi kullanabilirsin.

Nasıl boykot konuyu açar mısınız?

Nasıl çalışman gerektiğini kendin bulman gerekiyor. Herkes için işe yarayan bir formül yok. Sürekli ondan bundan tavsiye alırsan kafan karışır, bu sefer hiçbir şey yapamazsın.

Oturacaksın deneyeceksin, kendine ve kapasitene uygun şekilde çalışacaksın.

Dostum biraz üstünkörü bir cevap gibi olacak fakat tek tavsiye edebileceğim şey çalışma süreni arttırman. 4 işlemde dahi zorlanıyorsan bilgisayar mühendisliği için ciddi bir emek sarf etmen lazım. Disiplini elden bırakmadan planlı bir şekilde çalış.

Düzenli çalışman yeterli, ne kadar yazsak da boş. Tek yapman gereken uzun saatlerce çalışmak, zaten hangi durumlarda daha iyi verim aldığını sen de göreceksin.

Matematik test kitabinda Türk Lirasi'nin uzerinden Atatürk'u silmislerdi. Ayrica yayinevinin sahibi protestolarda AKP'nin tarafindaydi.

Kimsenin siyasi görüşlerine karışamazsınız, paranın üzerinden kaldırmalarının farklı bir sebebi vardır. İnanın kimsenin umurunda olmaz boykot falan. Kaynak kaynaktır; piyasada 345 ve Bilgi Sarmal gibi eskiden beri güncel kaliteli soru bankası olmadığı olgusuda bir gerçektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı