YKS 2027'ye nasıl hazırlanılır?

Mylne

Hectopat
Öncelikler herkese merhaba. YKS'27 öğrencisiyim ve AYT-TYT dengesini nasıl sağlayacağım hala tam olarak bilmiyorum. Hedefim biraz yüksek ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği istiyorum. Bu sene yaz ayını da öyle pek boş geçirdiğimi düşünmüyorum. Mayıs ayında girdiğim ilk TYT denemesinde 80 yaparak başlamıştım 2 hafta önce girdiğim son deneme de 94.5'e kadar da çıkarttım. Bundan sonra ne yapmam lazım, nasıl ilerlememe gerekiyor? Hala TYT mi çalışmam lazım yoksa yoksa 11 konularına mı önem vermem gerekiyor? Netlerim de daha detaylı olarak: Türkçe 28.75, matematik 36.5, sosyal 16.25, fizik 6, kimya 4.5, biyoloji 2.5.

Arada TYT'ye bak tabii fakat AYT kasmaya devam et hocam. Önceliğin AYT olsun. Sayısala aban, parçala, yok et.

Arada TYT'ye bak tabii fakat AYT kasmaya devam et hocam. Önceliğin AYT olsun. Sayısala aban, parçala, yok et.

Hocam peki nasıl ilerlemem gerekiyor? Bu süreçte AYT'ye abanırsam TYT netlerimi nasıl arttıracağım? 94.5 yetersiz bir net gibi geliyor çünkü.

Hocam peki nasıl ilerlemem gerekiyor? Bu süreçte AYT'ye abanırsam TYT netlerimi nasıl arttıracağım? 94.5 yetersiz bir net gibi geliyor çünkü.

Geç gördüm kusura bakmayın, hocam branş ve genel denemelerle eksik konuları görüp üstüne gitmeniz yeterli, sıfırdan başlamaya gerek yok.

(O netler benim hedefim )

Geç gördüm kusura bakmayın, hocam branş ve genel denemelerle eksik konuları görüp üstüne gitmeniz yeterli, sıfırdan başlamaya gerek yok.

(O netler benim hedefim )

Bir de şeyi merak ediyorum. TYT'yi ne zaman çalışmam gerekiyor? Ara tatillerde mi yoğunluk vermem lazım?

Bir de şeyi merak ediyorum. TYT'yi ne zaman çalışmam gerekiyor? Ara tatillerde mi yoğunluk vermem lazım?

Hocam TYT bırakıldığı zaman netler düşüyor diye bir durum var sanırım. En doğrusu çalışmayı hiç bırakmayın ancak AYT'ye ağırlık verdiğiniz dönemler yoğunluğunu azaltabilirsiniz.

En azından istediğiniz TYT netlerine ulaşıncaya kadar çalışın, ardından denemelerle ilerlemeniz yeterli olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…