YKS barajı kalkması ne demek?

Makaleler
1
Yer
Dünya
Mesela TYT'den yüksek almayan birinin YDT sınavında ki puanını kullanabilecek mi? Yani bölüm puanını hesaplanması için TYT barajını geçmek gerekiyordu ya. Aklıma takıldı da.

Sınava gir her türlü yere yerleştiriyorlar bir şeye yaramıyor devletin okumayan okuyan kişileride önemsemediği için gereksiz bir şey.

Önüne gelen tercih yapabilecek. KYK yurtları boşu boşuna dolacak.

Sana en temel, en basit tabirle şöyle diyeyim:
Eğitim -1 di şuan bu durumla ise -10 oldu. Yani amaç herkes üniveriste mezunu olsun demek. Önceden baraj yokken bile 100 200 bin arası mezun vardı hem öğretmenlik hemde mühendislik de özellikle. Şuan gerisini sen düşün.. Daha da kötüsü ben yksye 1.6m ile girdim simi 4m yakın kişi giriyor yakında 4m yi bile aşar.
Kısaca eğitim de bilgili kişiler vasıtasıyla baştan aşağı 'son kez' elden geçirilmesi lazım. Yoksa bu eğitim modeli sadece anlık başarı getirir ülkeyi, ülkeni hatta kendini kalkındıracak bir başarı getirmez.

Son düzenleme:
Üniversite için puan sınırı kalktı. İstersen "-" değerli puanın olsun yine yerleşebiliyorsun.
Eğitim sisteminin tamamen içinden geçtiler.

Yani artık üniversiteye girmek için tek yapman gereken YKS'ye girmek hocam.

Üniversite için puan sınırı kalktı. İstersen "-" değerli puanın olsun yine yerleşebiliyorsun.
Zaten bu yüzden bu ülkede bir şey okuyan yurt dışında o bölümden işe başlamak için denklik alıyor

Eğitim sistemimizin kökten bir işe yaramayacağını devletimiz,milletimize duyuruyor aileler'de diplomaları bir şey sanıyor ve lanet bir dert.

Gel bunu ailelere anlat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…