YKS başvuru sonrası bölüm nasıl değiştirilir?

Şakir.kral

Zeptopat
Daha fazla  
Herkese selam. Bugün ÖSYM (YKS) başvurumu yaptım 12. sınıfım sayısal bölümdeyim eşit ağırlığa geçmek istiyorum. Nasıl geçerim bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son dönemde bölüm değişmek mi istiyorsunuz ? Lisede okuduğunuz bölümün sınava bir etkisi yok. Siz sınava girip bir TM öğrencisi gibi Türkçe ve Matematik'e odaklanabilirsiniz.

İstediğim bölümler eşit ağırlıktan alıyor o yüzden değiştirmek istiyorum.
Dediğim gibi değişmenize gerek yok. Okuduğunuz bölüm eşit ağırlıktan alıyor diye eşit ağırlık sınıfında olmanıza gerek yok. Lisede okuduğunuz sınıf sadece gördüğünüz dersleri etkiler kalan 6 ayda da TM sınıfa geçmenin (geçilmesi mümkün mü bilmiyorum) doğru dürüst hiçbir faydası olmaz. Siz sınava gireceksiniz TYT'de Türkçe ve Matematik sorularına odaklanacaksınız hatta mümkünse fen ve sosyalden de çözebildiğinizi çözeceksiniz AYT sınavında ise Edebiyat ve Matematik çözeceksiniz.

Sayısaldan mezun olup eşit ağırlıktan sınav puanı ile istediğin üniversiteye gidebilirsin. Liseyi bitirdiğin bölümün üniversite tercihine bir etkisi yok.

İstediğim bölümü seçebilir miyim yani sınav sonrası? Sayısal da olmam EA bölümlerine veya sözel bölümlere alınmama engel sanıyordum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı