YKS başvurusu için hangi seçenek seçilmeli?

681554

Decapat
2023 YKS'de istemediğim bir mühendisliğe yerleştiğim için kayıt olmamıştım. Mezuna bıraktım fakat OBP kesildiği için ilk mezun senemde iyi bir sıralama yapmama rağmen OBP'den dolayı geriye attı. Geçen sene YKS başvurusu yaparken ekranda "bir yükseköğretim programına (sınavsız geçiş dâhil) ÖSYM'CE yerleştirildim fakat kayıt olmadım" kısmını işaretlemiştim. 2024 YKS'de bu sefer hiçbir bölüme kayıt olmadım. Düz mezun olarak 2025 YKS'ye giriyorum fakat başvurular başlamadan aklımı kurcalayan birkaç şey var. Biraz takıntılı olduğum için sormak istedim. Hangisini seçeceğim?

3 - bir ortaöğretim kurumunu bitirdikten sonra herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmedim.

4 - bir yükseköğretim programına (sınavsız geçiş dâhil) ÖSYM'CE yerleştirildim fakat kayıt olmadım.

Benimde aynı durum var hangisi seçilecek bilmiyorum ama bence yerleştirildim kayıt olmadım seçilecek

Benimde aynı durum var hangisi seçilecek bilmiyorum ama bence yerleştirildim kayıt olmadım seçilecek
Bende öyle düşünüyorum. Çünkü eğer üstekini seçseydik bu sefer geçen sene obp puanımız kırılmazdı ki. Çünkü hiçbir programa yerleştirilmedim yazıyor. OBP kırıldığına göre yerleştirilmişsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…