YKS başvurusunda hangi öğretim durumu ve kodu seçeneği seçilmeli?

bahadirnaber

Decapat
Daha fazla  
YKS 2023'te üniversiteye yerleştirildim, kayıt yaptım fakat gitmedim. 2024'te ise puanım kırık olarak sınava girdim ve herhangi bir üniversiteye yerleştirilmedim. Bu sene gireceğim sınavda hangi öğrenim durumunu seçmeliyim?

1 Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında okumaktayım.
2 Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında beklemeliyim.
4 Bir ortaöğretim kurumunu bitirdikten sonra herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmedim.
5 Bir yükseköğretim programına ÖSYM'ce yerleştirildim fakat kayıt olmadım.
6 Bir yükseköğretim programına kayıtlıyım.
7 Bir yükseköğretim ön lisans programını bitirdim.
8 Bir yükseköğretim lisans programını bitirdim.
9 Yükseköğretimden kaydım silindi.

Bir yükseköğretim programına ÖSYM'ce yerleştirildim fakat kayıt olmadım'ı seçmelisin.

9 numara diye düşünüyorum. Geçmişte kayıt yapıp silmişsin.

Bir yükseköğretim programına ÖSYM'ce yerleştirildim fakat kayıt olmadım'ı seçmelisin.
hocam öyle puan gitmiyor mu? çünkü yks24'te bir üniversiteye yerleştirilmedim + olarak o seçenek puanı yarıya düşürüyor diye biliyorum.

Hocam öyle puan gitmiyor mu? Çünkü YKS24'te bir üniversiteye yerleştirilmedim artı olarak o seçenek puanı yarıya düşürüyor diye biliyorum.

Ben kayıt yaptırmadın sanmıştım kusura bakma ya. 9'u seçmelisin.

Hocam öyle puan gitmiyor mu? Çünkü YKS24'te bir üniversiteye yerleştirilmedim artı olarak o seçenek puanı yarıya düşürüyor diye biliyorum.

Yerleştiysen OBP puanın kullanıldığı için bir daha kullanamıyorsun diye biliyorum ama yanlış da olabilirim.

9 numara diye düşünüyorum. Geçmişte kayıt yapıp silmişsin.

Hocam hala kayıtlıyım ama üniversiteye. 2. senem.

Yerleştiysen OBP puanın kullanıldığı için bir daha kullanamıyorsun diye biliyorum ama yanlış da olabilirim.

Yok hocam kayıt yaptırdıktan sonraki girdiğin bir sonraki sınav değil de ikinci sınavda OBP puanını tam kullanabiliyorsun. Direkt olarak ÖSYM'ye sormuştum bunu.

Yanlış bilgi: Aynı anda farklı seviyelerde okunulabilir. Örneğin ön lisans ve lisans veya lisans ve yüksek lisans yapılabilir.
Kaydını sildirmeden kazanırsan kayıt döneminde sorun yaşarsın. Çünkü bir öğrenci aynı anda sadece 1 üniversitede kayıtlı olabilir açıktan okunan bölümler dışında.

Son düzenleyen: Moderatör:

4 diye biliyorum herhangi bir şeye yerleşmemişsin geçen sene ondan önceki senenin ki OBP kırmıyor diye biliyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…