YKS çalışması ne kadar sürer?

Dadesutan

Hectopat
Yer
Tokyo-3
Daha fazla  
Meslek
Kara kılıç Ustası
Sözelden gireceğim sınava. TYT Türkçe bitirdim. Tekrar ve soru çözümü yapıyorum. Geri kalan dersler önümüzdeki 10 aylık süreçte günde 3-4 saatlik bir çalışma ile bitebilir mi? Edebiyat, TYT matematik, tarih ve coğrafya. Tavsiyelerinizi ve yanıtlarınızı bekliyorum.

Tabii ki biter önünde daha koca sene var. Düzenli çalışırsan hayli hayli bitirirsin.

Bitmez desem bırakacaksan hiç başlama bir işe gir çalış, sınav kaydı oluşturma. Bitecek yani başka yolu var mı sence? Bitmeyecek desem başka fırsatın var mı? Başka bir yoldan üniversiteye gidebiliyor musun? Tek yol çalışmak ve o derslerin hepsi biter.

Biraz içimi rahatlatmak için sormuştum soruyu. Ama yine de cevabınız için teşekkür ederim.

Biraz içimi rahatlatmak için sormuştum soruyu. Ama yine de cevabınız için teşekkür ederim.
İçin rahatlayacaksa o dediklerinin hepsi söylediğin saatte düzenli çalışırsan 4-5 ayda biter. Ama süreç sonra başlıyor. 5 ayda bitse kalan 4 ay rahat rahat gezersen aklında hiçbir şey kalmaz. 5 ayda konuları bitirirsin sonra her gün veya birkac günde bir (artık istediğin puana göre) deneme çözüp sürekli analiz edersin eksik konularını bulup soru bankası tarayıp geri denemeye dönersin ve düzenli devam edersen yıl sonunda istediğin sıralama kesinlikle gelir. Gelebilir falan değil, kesinlikle gelir. Çalışıp çabalayıp bu sınavda kötü yapan birisi yok. Bu sınav IQ testi değil tamamen düzenli çalışabilmeyi ölçüyor. Eğer bu şekilde düzenli ve uzun süreli çalışamazsan üniversitede projeleri vesaire nasıl yapacaksın? Bu sınavı geçebilen üniversiteyi kazanıyor ve bu sınavı da zeki olan değil çalışan kazanıyor. Başarılar dilerim.

Hocam konuları 3 ayda da bitirirsin ama yks çalışıyorsan bence tam şu andan sınavdan 1 gün önceye kadar durmamak lazım asla tatmin olmadan çalışmaya devam etmek lazım sınav çok nankör.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…