YKS dil için kaynak önerileri

Yer
Skellige
İngilizce için kaynak önerisi yapabilir misiniz? Grammar için Els'nin kitabını düşünüyorum. Reading için moda dilin 8. kitabını almayı düşünüyorum. Daha iyi önerilerinizi bekliyorum. Seviyem B2 civarlarında, çıkmış sorulara baktığımda o kadar da zorlanmıyorum ama süre sıkıntısı yaşayabilirim. Taktiklerle çözüyormuş insanlar, ben kafamda çevirerek yapıyorum eğer böyle çözmek süre sıkıntısı yaşatacaksa taktik kitabı alabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
5 sene önce lisede dil bölümünü bitirmiştim o zamanlar hocamız YDS Academy'nin kitaplarını öneriyordu onun yanında Marvel kaynağınıda önermişti satın aldım sevdim güzel ve yks için gayet yeterli kaynaklar.
İçerisinde reading writing grammer gibi dolu dolu bir anlatım var.
Marvel için bahsettiğim kitaplar bunlardı.

Son düzenleme:
Satılan tüm kaynakların tüm denemelerini alıp çöz. Her kaynağın her tür sorusunu görmüş olursun.
Çok fazla yoktu, ben öyle yapmıştım şahsen. 300 deneme civarı çözmüştüm yıl içinde.

Kafanızda çevirirseniz zaman sorunu yaşarsınız. Türkçe düşünenler sınavı yetiştiremiyor. YDS'ye girdim ve yetiştiremedim diyenler vardı. Hepsi Türkçe düşünenler. İngilizce düşünmek zorundasınız.

Modadil'in kitapları güzel. Soru tipleri için bir kitabı vardı, YDS odaklı. Beğenmiştim. Çözmedim ama. YDSTime kaynağı çözdüm.

netiniz neydi hocam?

Dostum dil sınavına 3 kez girdim, bu sene de Gazi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyorum sana şu kadarını çok net söyleyebilirim ki sınava en yakın soruları hep Akın Dil hazırlıyor, Akın'ın tüm kaynaklarını alıp gönül rahatlığıyla çözebilirsin.

Zor kaynaklarından istiyorsan Voga Test al, ben 75 net yaparken beni bile zorluyordu öyle söyleyeyim. 14'lü ve 8'li denemelerini de alıp her hafta bir deneme şeklinde çöz, sana çok faydası olacaktır. Gramer için bence kitaba gerek yok, soru bankan olsun konuyu dinleyip sonra da soru çözmeye bak. Gramer soru çözmeyle oturur zaten.

Bence els yi kafandan çıkar, zorlaştıracağız diye ÖSYM'nin bile ayarından çıkıyorlar. Dilko kolay diye dalga geçilirdi ama ben severdim, çok zorlamaz, sadece onunla çalışılmaz ama yine de çözmesi güzel olur. Ders anlatan kaynak kitabı olarak YDS publishing in impact serisi vardı o iyidir, PDF olarak şu kitap Şırnak Edu Active grammar iyidir, Türkçe açıklamalar da var ve örnekler de var, derslerimde kullanırdım.

Yediiklim 10 lu Yds set Bu seti de 20'li netlerden 60'lara zıpladığım dönem kullanmıştım. YKS dil yani YDT sınavı için daha ağır olan YDS kaynaklarına çalışmak aslında biraz mantıklı biraz da zor görünen bir şey ama bende çok iyi işe yaramıştı. Ayrıca son zamanlarda da YouTube'da çeşitlilik arttı, illa kaynağa bağlı kalacağım diye düşünme onca farklı hocanın sayısız videosu var, onlara da göz at, beğendiklerini takip et zamanla yükselmeni görürsün.

Dediğiniz gibi yapıp sürekli deneme çözme fikri de aklıma yatıyor aslında. Kanal öneriniz var mıdır acaba? En az 70 net bandında yapabilecek seviyede olduğumu düşünüyorum eğer düzenli deneme çözüp süre sıkıntısını halledersem.

Maalesef artık KPSS ile ilgilendiğim için YDT anlatan kanallarını pek bilmiyorum. Ama kısa bir göz attım YouTube'da YDT konu anlatımı yazınca onlarca farklı kanal ve toplu anlatım videoları çıkıyor. Benim hocam ve tonguç öncelikli olmak üzere bunları dene, kafana yatanı takip et. Ama az önce fark ettim, "nasıl YDT çalışıp 10. oldum" tarzı videoları izlememeni tavsiye ederim. Ben KPSS çalışmadan önce bu tip videoları çok izledim moral bozmaktan başka bir işe yaramıyor bu videolar. Mesela birisi vardı KPSS 30 uncusu olmuş, kız sadece yemek ve tuvalet ihtiyacı için odasından çıktığını söylemişti. 14-15 saat arası çalışıyorum demişti ve genelde bu tip insanlar bir oda dolusu çözülmüş kitap deneme de gösteriyor. Yani bu tip motivasyon mu desem kendini övme mi desem yoksa çakma rehberlik videosu mu desem bunları istersen izle ama çok dalma psikolojini yıpratıyor.

Eğer 70 bandına çıkabiliyorsan veya o ayarlardaysan ful kelime çalış paragraf çöz. Bünyen kaldırıyorsa her gün deneme çöz hiç acıma. Ben sınava 2 ay kadar kaldığından itibaren her gün 2 deneme çözerdim, birisi dershanenin birisi de benim her fırsatta çözdüğümdü. İnşallah halledersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…