YKS döneminde rutin olarak paragraf ve problem çözmek hakkında düşünceleriniz neler?

Hocam minimum 10-12 problem sorusu geliyor diye biliyorum geçmiş senelerde hep böyle gelmiş.
Evet ben çok sadeleştirerek söyledim bu sayıyı. Normal şartlarda 10 küsür problem geliyor. 40 matematik sorusunun 10 tanesi geometri, 10 tanesi de problem.

Konu çalışması fazla gerektirmeyen, kolay net kaynağı olan sorulardan soru kaçırmak istemeyenler rutin olarak çözmeli. Paragraf da öyle. Okuduğunu anlamak mesele. Dil bilgisi gibi konuya gerek yok.

İyi bir yer isteyen öğrenciler net arttırmak için en kolay burayı görüyorlar ve soru kaçırmak istemiyorlar kolay yerden. Bu yüzden de kusursuza yakın olmaya çalışıyorlar.

Problemleri veya paragrafı rutin olarak çözmek yerine Türkçe veya Matematik denemelerini rutin olarak çözmek sizin sınav anında daha pratik olmanızı sağlar. Sınava son 2 ay kala 31 32 net civarında yapıpta geri kalan süreçte sadece haftada 4-5 tane Türkçe denemesi çözerek sınavda 40-0 yapan bizzat yakından tanıdığım bir arkadaşım var. Soruları süre tutsanız bile soru bankasından çözmekle deneme çözmek aynı şey olmuyor maalesef aynı etkiyi de yaratmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…