Dostum merhaba. Ben bir eğitimciyim. Sana tecrübelerim ve bilgilerim doğrultusunda yardımcı olmaya çalışacağım. Söylediğim şeyleri harfi harfine dikkate almana ya da sadece benim önerilerimle yol haritası çizmene gerek yok. Sadece ufkunu açmak ve yeni bakış açısı kazandırmak için bunları yazacağım.
Öncelikle kendini iyi tanımalısın. Şu soruları kendine sor." bugün bu istek ve motivasyon ile verdiğim kararı 360 gün boyunca uygulayabilir miyim? Bir hedef koyup bu hedef yolunda uzunca sapmadan, yorulmadan, dağılmadan istikrarlı bir şekilde çalışma sağlayabilir miyim?" kilit nokta burası. Seni en iyi sen tanıyabilirsin. Bu sorulara olumlu yanıt verdiğini düşünerek yazıma devam ediyorum.
Ne yapacağını bilen insanlar için dershane gibi ortamını değiştirmen gereken, seni yol, para, zaman açısından zarara uğratacak oluşumlar tamamen faydasız. Çünkü temel olarak dershane aslında sana bir şeyler öğretirken hayatına bir düzen katmış oluyor. Bu yüzden dershane gibi fiziki ortam değişikliği gerektiren yapılar planlı, ne yapacağını bilen insanlar için zararlıdır. Tam tersi plan yapamayan, odaklanamayan bir insan isen o zaman dershane senin için çok faydalı olur.
İnternetten video ile çalışma noktasına gelirsek. Bu iş ciddi bir iş ve gayet yapılabilir, gördüğün tüm örneklerden fazlası var eksiği yok. Burada bir püf nokta var. O da her ders bazında sana hitap eden öğretmeni bulmak. Sana en büyük önerim sakın bir platforma bağlı kalma. Önemli olan platformlar değil, öğretmenler. Emin olabilirsin bizim eğitim camiamızda, bu Online ders işlerinde çoğu öğretmen piyasadaki bütün platformlar ile çalışıyor. Online eğitim, video içeriklerinden faydalanırken örnek dersleri izleyip, sana hitap eden öğretmenlerin video derslerini satın almanı öneririm. Genelde platformlar eğitim paketini aldığında, rehberlik hizmetleri, soru çözüm hizmetleri gibi hizmetler verirler. Bu sayede cüzi miktarlara hem rehberlik hem soru çözüm işini de halledebilirsin.
Son olarak kendimden bir örnek vererek bu sınava hazırlanma sürecinde sana yeni bir bakış açısı kazandırmak isterim. 2021 yılında KPSS hazırlanırken, YouTube'da bir platformun matematik öğretmeni çok hoşuma gitmişti. Onun sayesinde KPSS'de alanımda matematiği fullemiştim. Tarih dersi için YouTube'da o dönem ders anlatan hiçbir öğretmen bana hitap etmemişti. Ücretli platformların örnek derslerini izleyerek bir tarih öğretmeninin anlatımını çok beğenmiştim. O platformdan üyelik satın alarak tüm tarih videolarını izleyip tarih dersi ile alakalı bütün ihtiyaçlarımı karşılamıştım. Bu sürede satın aldığım platform beni WhatsApp gruplarına eklemişti ve hem kendi sorularımı çözdürüyordum hem de diğer insanları sorularına bakıp çözümlerini inceleyip ciddi manada farklı ve çok sayıda soru görerek sınava hazırlanıyordum. Bu çalışmalar neticesinde atandım.
2015 yılında üniversite sınavına hazırlanırken yine dershane tercih etmedim. O zamanlar daha tecrübesiz olduğumdan ötürü YouTube'dan bir platforma bağlı kalarak çalışmıştım. Haliyle bazı dersleri çok severek yaparken, bana hitap etmeyen derslerde çuvallamıştım. Sonuç olarak hedefime ulaştım.
Umarım bu anlattıklarım sana farklı bir bakış açısı kazandırır.