YKS hangi konulara çalışılmalı?

Matamatik de aynı sorunu yaşıyordum ama onu halletim şu an tek sorun Türkçe.
Tyt Türkçe’de 27-28 soru kadar paragraf, kalanı dil bilgisinden çıkıyor. Yapamadığın kısımları es geçmeni kesinlikle önermem ama geçersen de kaybın o kalan 12-13 soru olur. Üzerine düşmeye devam etmende fayda var. Matematiği hallettiğin gibi bunu da halledebilirsin. Tek yapman gerek çok soru tipi görmek ve yanlışlarını ANLAYARAK düzeltmek.

Hocam kaçıncı sınıfsınız? 12'de TYT çalışıyorsanız geçmiş olsun. Ayrıca yapamıyorum diye kendinizi de limitlemeyin.

TYT Türkçede 27-28 soru kadar paragraf, kalanı dil bilgisinden çıkıyor. Yapamadığın kısımları es geçmeni kesinlikle önermem ama geçersen de kaybın o kalan 12-13 soru olur. Üzerine düşmeye devam etmende fayda var. Matematiği hallettiğin gibi bunu da halledebilirsin. Tek yapman gerek çok soru tipi görmek ve yanlışlarını anlayarak düzeltmek.

Öncelikle cevapladığınız için teşekkürler.
Çözdüğüm soru şekilleri videolar da izldiğim hacalar la aynı olmuyor hocalar çözdüğü sorular farklıyken benim çözdüğüm testlerde(limi, benim hocam) faklı oluyor bu nedenle çözemediğimi düşünüyorum.

Hocam kaçıncı sınıfsınız? 12'de TYT çalışıyorsanız geçmiş olsun. Ayrıca yapamıyorum diye kendinizi de limitlemeyin.

Hocam normal de 12 de TYT çalışmayacaktım ama etrafımdaki insanlar çalıştığı için bende çalışim gitsin gittiği kadar dedim şu an birçok dersler de videolar da neredeyse sona geldim yani AYT son konular da tek eksik kalacağım bence.

Çözdüğüm soru şekilleri videolar da izldiğim hacalar la aynı olmuyor hocalar çözdüğü sorular farklıyken benim çözdüğüm testlerde(limi, benim hocam) faklı oluyor bu nedenle çözemediğimi düşünüyorum.

Hocam normal de 12 de TYT çalışmayacaktım ama etrafımdaki insanlar çalıştığı için bende çalışim gitsin gittiği kadar dedim şu an birçok dersler de videolar da neredeyse sona geldim yani AYT son konular da tek eksik kalacağım bence.

Hocam ben 9'um TYT çalışmaya çoktan başladım bile. Neden 12'de TYT AYT birden soruyorlar anlamıyorum. 9-10'u 10'da, 11-12 12'de yapılması mantıklı. 11-12'de TYT denemesi çözülmeli artık TYT konu anlatım değil.

İlk olarak videolarını takip ettiğin hocaların yayınlarını çözersen konuları oturtmuş olursun. Çünkü testte gördüğün soru, hocanın çözdüğü sorunun benzeri olacak. Bu şekilde oturtmayı deneyebilirsin. Ama daha sonra farklı kaynaklar çözmeyi ihmal etme. Türkçe soruları çoğunlukla kalıp sorulardır, konuları iyi oturtursan yapamayacağın soru olacağını sanmam.

Hocam ben 9'um TYT çalışmaya çoktan başladım bile. Neden 12'de TYT AYT birden soruyorlar anlamıyorum. 9-10'u 10'da, 11-12 12'de yapılması mantıklı. 11-12'de TYT denemesi çözülmeli artık TYT konu anlatım değil.

Hocam aslın da 11 geçtikten sonra TYT başlanılmalı ama ben okula odaklandığım için biraz da tembellik olunca çalışmadım ama aile ve etrafımdaki insanların isteği ve az da olsa baskısı yüzünden başladım ha üniversite kazanır mıyım bilmem ama çalışıyorum elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum artık olur mu olmaz mı bilmem ben 1 seferlik gireceğim olmaz ise bir daha girmeyceğim.

Hocam aslın da 11 geçtikten sonra TYT başlanılmalı ama ben okula odaklandığım için biraz da tembellik olunca çalışmadım ama aile ve etrafımdaki insanların isteği ve az da olsa baskısı yüzünden başladım ha üniversite kazanır mıyım bilmem ama çalışıyorum elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum artık olur mu olmaz mı bilmem ben 1 seferlik gireceğim olmaz ise bir daha girmeyceğim.
Öyle düşünme, ailenin desteği varsa ki umarım vardır, bir daha dene. Bir sene sana hiçbir şey kaybettirmez. Mezun psikolojisine girmemeye dikkat et.

Öyle düşünme, ailenin desteği varsa ki umarım vardır, bir daha dene. Bir sene sana hiçbir şey kaybettirmez. Mezun psikolojisine girmemeye dikkat et.

Hocam daha çok mezun psikolojisi değil de universite okuyanların çoğunun iş bulamaması asıl hedef MSÜ olacak beni oradan olursa giderim olmas ise hayat ile aile sorunlarıyla biraz yüzleşicez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı