YKS hazırlığı için öneriler

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi sosyaller.
Öncelikle YKS'ye hazırlanan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.

Forumda bu konuyla ilgili bazı başlıklar gördüm fakat ben de kendi durumumdan bahsedip tavsiye almak istiyorum. Sözel öğrencisiyim ve YKS 2026 için kendime bir plan-program çizmem gerekiyor. Bu konuda tecrübeli olanların önerilerine ihtiyacım var.

Gitmek istediğim üniversitenin sıralaması sözel sıralamada 3.000 – 10.000 aralığında değişiyor. Benim ise durumum biraz farklı: TYT fen bilgim yok ve çalışmayı da düşünmüyorum. Asıl problemim ise plan oluşturmak; nasıl çalışacağımı, TYT kamplarını nasıl takip edeceğimi, hangi sırayla soru çözmem gerektiğini bilmiyorum. Bu yüzden disiplinli bir program yapabileceğime dair pek öz güvenim de yok.

Özellikle tecrübe edinmiş kişilerin tavsiyeler verebilir mi?
Bir de TYT matematik konusunda kafam karışık. Sayısal temelim yok, bu yüzden 10-15 net çıkarmak bana çok zor geliyor. Düzenli şekilde kamplara çalışsam bunu başarmam mümkün olur mu? TYT matematik sanıldığı kadar zor mu?

Öncelikle TYT matematik abartıldığı kadar zor değil. Hocam, senin öncelikle yapman gereken bilgili birileriyle bire bir görüşmen. Buradan verilen kararlar doğru olur ama senin için pek etkili olmaz, açıkçası. Eğer okul okuyorsan, bütün öğretmenlerinden destek alabilirsin. Etrafında bilgili birileri varsa, onlara başvurmalısın öncelikle.

Matematik temelin hiç yoksa bıyıklı matematiğin 10 günde temel atma kampını bitir, yanına soru bankasından soru çöz ondan sonra TYT matematik kampına başla ve yine aynı şeyler; matematik pratik işi sonuçta. Biyoloji ve kimya için de dr. Biyoloji meschemy kimya, ayrıca sözel okuyacağın için coğrafyada haritaları çok sağlam bir şekilde bilmen lazım coğrafyanın kodları'nın 5 saatlik harita kampını bitir bilgileri aklında tut, düzenli olarak çalış son olarak.

Bence öncelikle kendini kısıtlamayı bırakmalısın. Fen bilgim yok deyip kestirip atmak en kolayı; ama Fen'i yapan insanlardan seni ayıran ne? Sende daha fazla bir uzva mı sahipler, hacim olarak daha büyük beyinleri mi var, özel güçlerimi var? Tabii ki de hayır. Onlar yapabiliyorsa sende yapabilirsin, seni kısıtlayan hiçbir şey yok, zihnin dışında. TYT matematiğe gelecek olursak rehber matematiğin sıfırdan matematik kampını öneririm; hem fazla zorlanmadan temel atarsın hem de soruları yapabildiğini görünce matematiği halledebileceğine dair özgüvenin artar. Fende ise; biyoloji de selin hocayı, kimya da görkem şahin ya da sinan ihtiyaroğlu (ben sinan hocayı tercih ediyorum) fizikte ise Özcan aykın'ı kesinlikle tavsiye ederim. Din ve coğrafya gibi dersler için verebilecek tavsiyem yok ne yazık ki, ben sayısalım.

Sözelden girmedim fakat vaktinin çoğunu bölüm derslerine vermen kanaatindeyim genelde sos2 bildiğin üzere aşırı ayrıntı fakat sağlam ve sistematik gidersen ve kafanda oturtursan konuların sıralamasını yapabilirsin. TYT matematik için baktığında tamamen senin çalışmana ve azmine bağlı. 0 olarak başlıyorsan ilk önce temel olan toplama, çıkarma, bölme, çarpma, rasyonel işlemler ve ilk 12 konuyu sağlam bir şekilde kamp veya kendi programınla çalışırsan 15 20 net bandına çıkarsın diye düşünüyorum. Bunun haricinde paragrafını ve günlük programını ihmal etme. Bunların en sonunda iş sende ve programında bitiyor. Sağlam bir program yap ya kendin ya da destek alarak. Azimli ve sağlam bir şekilde çalış. Özgüvensizlik ve tembellik en büyük engel. Kafana koyarsan yaparsın. İyi çalışmalar.

Merhaba arkadaşlar, herkese iyi sosyaller.
Öncelikle YKS'ye hazırlanan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.

Forumda bu konuyla ilgili bazı başlıklar gördüm fakat ben de kendi durumumdan bahsedip tavsiye almak istiyorum. Sözel öğrencisiyim ve YKS 2026 için kendime bir plan-program çizmem gerekiyor. Bu konuda tecrübeli olanların önerilerine ihtiyacım var.

Gitmek istediğim üniversitenin sıralaması sözel sıralamada 3.000 – 10.000 aralığında değişiyor. Benim ise durumum biraz farklı: TYT fen bilgim yok ve çalışmayı da düşünmüyorum. Asıl problemim ise plan oluşturmak; nasıl çalışacağımı, TYT kamplarını nasıl takip edeceğimi, hangi sırayla soru çözmem gerektiğini bilmiyorum. Bu yüzden disiplinli bir program yapabileceğime dair pek öz güvenim de yok.

Özellikle tecrübe edinmiş kişilerin tavsiyeler verebilir mi?
Bir de TYT matematik konusunda kafam karışık. Sayısal temelim yok, bu yüzden 10-15 net çıkarmak bana çok zor geliyor. Düzenli şekilde kamplara çalışsam bunu başarmam mümkün olur mu? TYT matematik sanıldığı kadar zor mu?
sözelde de ezber yapıyorsun tyt fen de genel olarak ezber sayılır fizikte bazen formülleri ezberlemek yetmiyor yorumunu katman gerekebilir o yüzden ön yargılı yaklaşma mat içinse yt den temel atma kamp videolarıyla başlayabilirsin zamanla üstüne koyacaksın hatta diyeceksin yapabiliyormuşum

Bence öncelikle kendini kısıtlamayı bırakmalısın. Fen bilgim yok deyip kestirip atmak en kolayı; ama Fen'i yapan insanlardan seni ayıran ne? Sende daha fazla bir uzva mı sahipler, hacim olarak daha büyük beyinleri mi var, özel güçlerimi var? Tabii ki de hayır. Onlar yapabiliyorsa sende yapabilirsin, seni kısıtlayan hiçbir şey yok, zihnin dışında. TYT matematiğe gelecek olursak rehber matematiğin sıfırdan matematik kampını öneririm; hem fazla zorlanmadan temel atarsın hem de soruları yapabildiğini görünce matematiği halledebileceğine dair özgüvenin artar. Fende ise; biyoloji de selin hocayı, kimya da görkem şahin ya da sinan ihtiyaroğlu (ben sinan hocayı tercih ediyorum) fizikte ise Özcan aykın'ı kesinlikle tavsiye ederim. Din ve coğrafya gibi dersler için verebilecek tavsiyem yok ne yazık ki, ben sayısalım.
sözelde de ezber yapıyorsun tyt fen de genel olarak ezber sayılır fizikte bazen formülleri ezberlemek yetmiyor yorumunu katman gerekebilir o yüzden ön yargılı yaklaşma mat içinse yt den temel atma kamp videolarıyla başlayabilirsin zamanla üstüne koyacaksın hatta diyeceksin yapabiliyormuşum
Söylediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim. Lisenin başında fen hocalarımız okulda pek sevilmeyen hocalardı, ben de fen derslerine hiç önem vermemiştim. O yüzden fen dersleri hep bana zor geldi. Ama düşünüyorum ki temelden başlarsam, hiç yapmamaktansa birkaç net çıkarmak bile daha iyidir.

Hepinize çok teşekkür ediyorum, söylediklerinizi dikkate alacağım. Önümüzdeki haftadan itibaren başlamayı düşünüyorum. Tekrardan burada bana yardımcı olan herkese teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı