YKS hazırlık için tablet alınmalı mı?

Bilgisayarım falan var, çoğu kişi tablet almamı söylüyor fakat ne katkısını görürüm bilmiyorum.
Ya işte not tutacağın zaman oradan tutuyorsun, kitap almak yerine pdf indiriyorsun tabletten çözüyorsun. Bence boş iş hem ben tablette yapamam kağıt kalem olacak.
Ben tablette çalışırım pratik olur diyorsan al. Yoksa alma.

Bilgisayarım falan var, çoğu kişi tablet almamı söylüyor fakat ne katkısını görürüm bilmiyorum.

Hocam, tablet alınca kâğıt kalemden tablete nazaran daha fazla çalışmanız lazım çünkü gireceğiniz sınav kâğıt. Ben geçen sene kullandım, yani evet tablet bir noktada çok rahatlatıyor çünkü okulda notları tablete alıyorduk, hiç kitap götürmüyorduk ama test çözmek açısından test kitabı çok daha güzel bir şey. Sadece not almak ve her yerde kitap götürmeden ders çalışmak için tablet bence çok mantıklı ama sadece tabletten hazırlanmak mantıksız. Sadece test çözecekseniz kendi şahsi fikrim bir yazıcı alın, tüm PDF’leri bilgisayara indirin ve istediğinizi çıkartın. Ama yine de tabletin çok fazla avantajı da var, bu kişiye göre değişir. Benim odak süremi etkiliyordu ekran başında saatlerce ders yapmak, sonuç size kalmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tablet kullanılmasının asıl sebebi, derslerde aldığınız notların tek bir yerde (cihazda) toplanması ve bu notlara erişmeyi bir tık pratikleştirmesi. Ama YKS'ye çalışırken hiç tablete ihtiyacım olmadığı gibi tablet kullanmanın üniversiteye geçildiğinde daha mantıklı olduğu kanaatindeyim. Ayrıca kağıtta yapılacak bir sınav için şahsen elimde elektronik değil, basılı bir şey olmasını tercih ederim.

Tercih meselesi. Bundan 2 sene önce YKS için tablet diye bir şeyden bahsedildiğini hiç duymadım mesela ama siz bilirsiniz. "Çoğu kişi"nin lafına göre karar vermeyin; parası sizin cebinizden çıkacak, ürünü kullanacak olan da sizsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı