YKS için kaynak önerisi

HayatFasafiso

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 9 7950X3D 128 MB Önbellek 16 Çekirdek 4.20 GHz AM5
Asus TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti 12 GB 192 Bit GDDR6X DX12
Asus ROG Strix Z690-E Gaming Wi-Fi D5 Intel LGA1700 ATX Anakart
Corsair Vengeance LPX 32 GB (4x8 GB) DDR4 3200 MHz C16 RAM
Gamepower Gasket Elite RGB Wireless Bluetooth Red Switch
RAZER Enkı X Oyuncu Koltuğu Siyah Yeşil
LOGITECH G G733 LIGHTSPEED RGB Kablosuz 7.1 Surround Ses
RAZER Basilisk V3 Pro Kablosuz Mouse Beyaz
Meslek
Graphic Designer & Software Developer
Merhaba dostlar, öncelikle geleceğim için önemli olan bu konuda bana her mesajın çok katkısı olacaktır şimdiden teşekkür ediyorum.

MESEM'e gidiyorum,12. sınıfım yaş (17).
8 yaşından beridir yazılım, grafik tasarım ile uğraşıyorum. Muhtemelen DEÜ İzmir var aklımda grafik tasarım bölümü ancak hukuk istiyor bir yanım da, kafam çok karkşık. Önümdeki en büyük engel ne yapacağım nereden başlayacağım vs. hiçbir bilgim yok. Sayısalım sıfır desem yeridir. Şu an çalışmaya başlasam YKS'ye kadar yetiştirebilir miyim? Önerebileceğiniz yayınlar, kaynaklar, videolar varsa tüm yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kral, sayısal derslerinde başlangıç seviyesindeysen, öncelikle temel kavramları öğrenmekle başlayabilirsin.

1. matematik ve fizik için:
    • karekök yayınları (matematik için)
    • palme yayınları (fizik ve kimya için)
    • kumru yayınları (Türkçe ve edebiyat için)
    • hedef yayınları (genel deneme sınavları için)
  2. ders videoları:
    • YouTube'da kampüs akademi, hoca web, motivasyon TV gibi kanallar var. Bu kanallar ders konularını anlaşılır şekilde öğretiyor.
    • aydın üniversitesi'nin Online ders videoları da oldukça faydalı olabilir.
  3. çalışma planı:
    • haftalık ve aylık planlar yaparak sistematik şekilde çalışmanı öneririm. Sayısal derslere daha fazla zaman ayırarak konuları pekiştirebilirsin.
  4. ekstra kaynaklar:
    • TYT ve AYT deneme sınavlarını çözmek sınav formatını anlamanda yardımcı olur.
Yardımcı olabileceğim bir şey olursa her zaman buradayım.

Kral, sayısal derslerinde başlangıç seviyesindeysen, öncelikle temel kavramları öğrenmekle başlayabilirsin.

1. matematik ve fizik için:
    • karekök yayınları (matematik için)
    • palme yayınları (fizik ve kimya için)
    • kumru yayınları (Türkçe ve edebiyat için)
    • hedef yayınları (genel deneme sınavları için)
  2. ders videoları:
    • YouTube'da kampüs akademi, hoca web, motivasyon TV gibi kanallar var. Bu kanallar ders konularını anlaşılır şekilde öğretiyor.
    • aydın üniversitesi'nin Online ders videoları da oldukça faydalı olabilir.
  3. çalışma planı:
    • haftalık ve aylık planlar yaparak sistematik şekilde çalışmanı öneririm. Sayısal derslere daha fazla zaman ayırarak konuları pekiştirebilirsin.
  4. ekstra kaynaklar:
    • TYT ve AYT deneme sınavlarını çözmek sınav formatını anlamanda yardımcı olur.
Yardımcı olabileceğim bir şey olursa her zaman buradayım.
Hocam çok teşekkür ediyorum parmaklarına sağlık <3

Grafik tasarım zaten hiç değer görmüyor, hukukda son dönemde çöküşte. Yazılıma ilgi varsa yönetim bilişim sistemleri ile ilgilenebilirsiniz. Sizin söylediniz iki bölüm arasından da hukuk daha mantıklı olur ama okuması da kazanması da bi tık zor. YKS de sizin için en önemli olan matematik. Kalan sürede of puf etmeden ders çalışırsanız kazanabilirsiniz. Arkadaşlar ilginç kaynak ve hocalar önermiş.

Sayısalı sıfır olan biri için çözmeniz gereken ilk kitap antrenmanlarla matematik-aktif matematik vb çok baştan alan kitaplar ondan sonra bilgi sarmal vb alınabilir belki ama süre çok kısıtlı.
Türkçe için yine bilgi sarmal-yayın denizi vs alınabilir.
Kimya için Orbital olabilir.
Sosyal bölüm için kitaptan ziyade deneme alıp çözmeniz daha iyi olur.
YouTube hocası konusuna gelirsek öncelikle Eyüp B. Size uygun gelmez çünkü kendisi biraz sade anlatır ve daha çok ileri seviyedekilerin tercihidir.
Size önerim üşenmeden YouTubedaki hocaları inceleyip size anlaşılır geleni izlemeniz. Yoksa herhangi birinin önerisiyle izlediğiniz videolardan hiç bir şey anlamaz test kitabına bön bön bakarsınız.

Grafik tasarım zaten hiç değer görmüyor, hukukda son dönemde çöküşte. Yazılıma ilgi varsa yönetim bilişim sistemleri ile ilgilenebilirsiniz. Sizin söylediniz iki bölüm arasından da hukuk daha mantıklı olur ama okuması da kazanması da bi tık zor. YKS de sizin için en önemli olan matematik. Kalan sürede of puf etmeden ders çalışırsanız kazanabilirsiniz. Arkadaşlar ilginç kaynak ve hocalar önermiş.

Sayısalı sıfır olan biri için çözmeniz gereken ilk kitap antrenmanlarla matematik-aktif matematik vb çok baştan alan kitaplar ondan sonra bilgi sarmal vb alınabilir belki ama süre çok kısıtlı.
Türkçe için yine bilgi sarmal-yayın denizi vs alınabilir.
Kimya için Orbital olabilir.
Sosyal bölüm için kitaptan ziyade deneme alıp çözmeniz daha iyi olur.
YouTube hocası konusuna gelirsek öncelikle Eyüp B. Size uygun gelmez çünkü kendisi biraz sade anlatır ve daha çok ileri seviyedekilerin tercihidir.
Size önerim üşenmeden YouTubedaki hocaları inceleyip size anlaşılır geleni izlemeniz. Yoksa herhangi birinin önerisiyle izlediğiniz videolardan hiç bir şey anlamaz test kitabına bön bön bakarsınız.
Değerli Vaktinizi verdiğiniz için teşekkür ediyorum dedikleriniz çok güzel fikirler oluşturdu kafamda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı