YKS için kaynak ve program önerisi

EmreDelerel

Hectopat
Daha fazla  
12'ye geçiyorum 9, 10, 11 konulaırna hakim değilim. Eyüp bden matematik TYT izliyorum diğer derslere daha başlamadım. Programımın nasılolacağını tam kestiremiyorum aslında matematik ve fen sorularını çözmek bana çok keyif veriyor hep ders çalışasım geliyor ama sadık ve disiplinli bir program hazırlaymadığım için yapamıyorum. Yoksa ders çalışırken eğleniyorum ben. Sizden bunun için yardım isteyeceğim ve tabii ki de kaynak önerisi istiyorum sizden. Mevcut TYT kitaplaırm şunlar:

0384f11e-1d2a-417f-8aab-e485bc6c37a1.jpg

Mert hoca başta yapıyordum ama çok sıkıcı idi. Eyüp b daha iyi geldi bana. Paragrafta ise genellikle 18,20 soruyu 15 dakikada yeni yeni bitirmeye başlayıp 12 13 net yapıyorum. Diğer derslere hiç başlamadım neredeyse. Hedefim sayısal ilk 50k.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaynaklar mükemmel, hoca seçimin de gayet iyi. Paragrafta da güzel ilerliyorsun. E daha ne istiyorsun benim canım kardeşim :)

Şu anlık güzel gidiyorsun, sadece disiplin sağlaman lazım ki bu en zoru. Bunun içinde seni ders çalışmaya gitmek zorunda bırakmak lazım. Bu da yoklukla olur. Anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir umarım.

Güne erken başla, sabahları ilk iş Türkçe-paragraf çözmek olsun. 30 paragraf çöz her sabah.
Sonraki adım matematik, matematikte kural basit. Video izle, soruları pekiştir, soruları çöz, yapamadıklarını bir daha çöz, yapamıyorsan çözümünü izle.
Sonra fen derslerine çalış. Sana tavsiyem bir fen dersine başladığında bitirmeden diğerine hoplama, böyle hem daha hızlı hem daha iyi bir şekilde bitirirsin. Fizik kitabı gördüm, başlangıç için fizik tavsiye etmem ama hiç yoktan iyidir. Fizikten de Özcan Aykından konuyu dinle sonra sorusunu çöz.
En son geometri. Kenan Kara, Eyüp B veya diğer çeşitli hocalara göz at. Hangisi hoşuna giderse onun kampını takip et. Konuyu izledikten sonra matematikteki taktiklerin aynısını uygula.

TYT için mat ve Türkçe temelini oturtup geri kalanları denemede halletmen zaman için sağlıklı olacaktır TYT tamamen asla bitmez her gün paragraf TYT Türkçe TYT mat ve problem rutinini yapıp diğer dersleri araya serpiştirirsen rahat edersin.

Kaynaklar mükemmel, hoca seçimin de gayet iyi. Paragrafta da güzel ilerliyorsun. E daha ne istiyorsun benim canım kardeşim :)

Şu anlık güzel gidiyorsun, sadece disiplin sağlaman lazım ki bu en zoru. Bunun içinde seni ders çalışmaya gitmek zorunda bırakmak lazım. Bu da yoklukla olur. Anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir umarım.

Güne erken başla, sabahları ilk iş Türkçe-paragraf çözmek olsun. 30 paragraf çöz her sabah.
Sonraki adım matematik, matematikte kural basit. Video izle, soruları pekiştir, soruları çöz, yapamadıklarını bir daha çöz, yapamıyorsan çözümünü izle.
Sonra fen derslerine çalış. Sana tavsiyem bir fen dersine başladığında bitirmeden diğerine hoplama, böyle hem daha hızlı hem daha iyi bir şekilde bitirirsin. Fizik kitabı gördüm, başlangıç için fizik tavsiye etmem ama hiç yoktan iyidir. Fizikten de Özcan aykından konuyu dinle sonra sorusunu çöz.
En son geometri. Kenan kara, Eyüp b veya diğer çeşitli hocalara göz at. Hangisi hoşuna giderse onun kampını takip et. Konuyu izledikten sonra matematikteki taktiklerin aynısını uygula.

Mesela fen derslerine 3'ünü aynı gündemi çalışmalıyım vb. ne çalışcağaıma çok kara veremiyorum. Kanallarda 55 günde 60 günde var 1 dersi 1 gün aksatsam hep 2 katına çıkar. Bunu çözemedim tam. Bir de biyoloji kitabım yok hiç hocam.

Mesela fen derslerine 3'ünü aynı gündemi çalışmalıyım vb. ne çalışcağaıma çok kara veremiyorum. Kanallarda 55 günde 60 günde var 1 dersi 1 gün aksatsam hep 2 katına çıkar. Bunu çözemedim tam. Bir de biyoloji kitabım yok hiç hocam.

Yani kaldırabileceksen tüm fen derslerini bir arada götürebilirsin, veya 2 tanesini ama dediğim gibi. Ben bu sene yine hazırlanıyorum ve öyle yapacağım.

Biyoloji için Betül biyoloji kampı + Biyotik soru bankası fulletir. MEB kitaplarını da okumayı unutma son senelerde sürekli oradan soru çıkıyor.

Yani kaldırabileceksen tüm fen derslerini bir arada götürebilirsin, veya 2 tanesini ama dediğim gibi. Ben bu sene yine hazırlanıyorum ve öyle yapacağım.

Biyoloji için betül biyoloji kampı + biyotik soru bankası fulletir. MEB kitaplarını da okumayı unutma son senelerde sürekli oradan soru çıkıyor.

Oğuz usta diye kanal var hocam. Fizikte ilk TYT bağlaç konuları bitirin full AYT gidin sonra TYT geri kalan konuları yapın diyor. O mantıklı mı peki?

Oğuz usta diye kanal var hocam. Fizikte ilk TYT bağlaç konuları bitirin full AYT gidin sonra TYT geri kalan konuları yapın diyor. O mantıklı mı peki?

Mantıklı ama eğer başlangıç seviyesindeysen kasım aralık ayına kadar AYT pek umurunda olmasın. Ama unutma ki AYT sınavı kazandıran sınavdır, ne kadar erken başlarsan o kadar iyi olur. Bundan yola çıkarak günde 2 fen dersine çalışmak mantıklı bir seçenek.

TYT için mat ve Türkçe temelini oturtup geri kalanları denemede halletmen zaman için sağlıklı olacaktır TYT tamamen asla bitmez her gün paragraf TYT Türkçe TYT mat ve problem rutinini yapıp diğer dersleri araya serpiştirirsen rahat edersin.
Hocam ben bu türkçeyi pek anlamadım.Bazıları dil bilgisi çalış sonra full paragraf çöz diyor.Türkçe ile dil bilgisi aynı mı?

Hocam ben bu Türkçeyi pek anlamadım. Bazıları dil bilgisi çalış sonra full paragraf çöz diyor. Türkçe ile dil bilgisi aynı mı?

Türkçe TYT'de çıkan 40 soruluk bölüm. İkiye ayrılıyor anlam bilgisi(paragraf) ve dil bilgisi olarak.

Anlam bilgisi 5'te 4'ünü, dil bilgisi 5'te 1'ini oluşturuyor.

Anlam bilgisi yani paragraf kısmının çok büyük bir kısmı beleş net, o yüzden önce paragraf halledilmeli sonra zor kısımlar yani dil bilgisi halledilmeli. Dil bilgisi de zor değil aslında sadece bilgi istiyor, sonrası kolay.

Türkçe TYT'de çıkan 40 soruluk bölüm. İkiye ayrılıyor anlam bilgisi(paragraf) ve dil bilgisi olarak.

Anlam bilgisi 5'te 4'ünü, dil bilgisi 5'te 1'ini oluşturuyor.

Anlam bilgisi yani paragraf kısmının çok büyük bir kısmı beleş net, o yüzden önce paragraf halledilmeli sonra zor kısımlar yani dil bilgisi halledilmeli. Dil bilgisi de zor değil aslında sadece bilgi istiyor, sonrası kolay.
Tamamdır hocam cevaplarınız için teşekkürler sizleride yordum akşam akşam kusura bakmayın.İyi geceler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı