YKS için koçluk fayda sağlar mı?

Murat3

Hectopat
Merhaba, mezunum. Hedefim 100 bine girmek, neyi nasıl çalışacağım bilmiyorum. YouTube üzerinden az çok hangi konular bitirilince neye başlanır biliyorum ama evde kendi kendime çalışabilir miyim? Sınavda iyi derece yapmış birinden koçluk almaya başladım ama geçen yıl girmiş sınava. Sizce ne yapmalıyım? Evde program yapıp mı çalışayım yoksa koçla beraber mi devam edeyim?

Devam ettiğim koçla haftada bir görüşme ve WhatsApp üzerinden arada takıldığım yerler olunca konuşuyoruz, uzun uzun yazıyor ne yapmam gerektiğini ama kararsızım çünkü benim gibi sıfırdan çalışmamış.

Sana bir katkısı varsa ve dediğine göre sana uzun uzun ne yapacağını yazıyorsa bence devam et. Sıfırdan başlamadığı için ön yargılı yaklaşmanı önermem.
Eğer sıfırdan başlayıp derece yapmış bir koç varsa tanıdığın elbette ona geçmen daha iyi olur. Yoksa bile mevcut koçun yeterli olacağını düşünüyorum.

Katkısı olacağını zaman belirler bence ama 2024'te sınavı kazanmış mezuna kalarak tecrübesi fazla yok koçluk olarak orada kararsız kaldım ve kendim çalışsam olur mu diye düşünüyorum.

@Murat3 Kendin çalışarak olup olmayacağını ancak deneyerek öğrenebilirsin. Sana kalmış bir şey tamamen.

Selamlar. Yaklaşık 1 Buçuk Yıldır koçluk yaptığım için deneyimleirme dayanarak birkaç cümle ekleyeceğim başlığa. Benim için koçluk bir sürücüye navigasyon açmak gibi örneklenebilir en basit haliyle. Evet yolunu kendin de bulabilirsin ama koçunla efektif şekilde iletişimde kalarak onu biraz darlayarak fayda sağlamaya çalışırsın kendi başına bulacağından çok daha hızlı bulabilirsin kendi yöntemini ve rotanı. Ama sürücü örneğindeki gibi arabayı kullanmak (ders çalışmak, denemelere girmek, odaklı olmak) sana kalmış bir mesele. Aynı zamanda koçunun bu işi ne kadar bildiği işini ne kadar iyi yaptığı da önemli. Toparlamak gerekirse Siyah ve Beyazlar olarak bakma koçluk aldığında sende olan değişiklikleri izle. 1 ay boyunca netlerin çalışma süren mola sayın, bunları takip et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…