YKS için mezuna kalmak

Bence meslek lisesinde okumak şu an çok mantıklı kendin diyorsun her şey makineleşiyor onların yapımı bakımı var üniversite okumadan sadece meslek lisesi çıkışlı olsan gine güzel yerlere gidebilirsin bence.

Yani dostum senin kararın ama sırf çevre arkadaşlık için hayatını mahvetmek için değmez ilk baştan kariyerini yaparsan o işleri sonra da halledebilirsin bir de aslında bölümün gayet iyi uzun vadeli yaparsın mesleği ama Türkiye'de hiçbir meslek değer görmüyor anca yurt dışına çıkarsan ilerlersin bu bölümden ya da özel sektörlerde ben bile makine ressamlığı mezunuyum Türkiye'de gördüğü ilgiyi görmüyor bence.

Meslek lisesinde staj iyice yorar bunun üstüne adam akıllı ders çalışmak da zor olur. 50k sayısal da kolay bir sıralama değil düzgün çalışma ister. Bu kalan zamanda adam akıllı TYT çalış iyice temelini oturt ve bence TYT ye gir kendini test etmek için. Hazirana kadar 6 ay TYT kas sonrasında TYT denemeleri ve AYT konuları ile ilerle seneye 50k gelir 1.5 yıllık bir çalışma süresi var ortada.

Bölümüm makine veya elektrik olsaydı şimdiden işim olurdu başka sınıftaki arkadaşlarım öyle mesela ama ben bilişim okudugum için pek gerek duymuyor iş yerleri.

Çok teşekkür ederim bende öyle düşünmüştüm peki sence kaç net gerekir bazi web sitelerinden yaptığım zaman 90 TYT 50 AYT civarı gerçekten öyle mi yoksa daha mı yüksek.

Demek istedigini anladım ama tabii ki arkadaş ortamı bir yana cidden okumak istiyorum. Umarım meslegin değer görür hayırlısı.

Son düzenleme:
OBP ne bağlı olarak 90 TYT 50 AYT yeterli olur. OBP 80 gelirse eğer 45-50k arası geliyor bu sene için. Seneye belki biraz oynar ama senin minimum hedefin 90-50 olsun.

OBP 79 olması aslında MTOK ile girilen üniversiteler var gazi ve Marmara iki güzel üniversite MTOK meslek lisesi için özel açılmış yer diyebilirm yüksek netlere gerek de yok ama yine de hedefim senin dedigin gibi 90-50

Merhaba AMP'yim 2 gün okul 3 gün staj.

Mezuna kalma mentali ile sınava girmek çok da mantıklı değil. Kendini şimdiden 50k hedefi koymuşsun. Hedefin elinden gelenin en iyisini yapmak olmalı. Bilgisayar mühendisliğini kesin istiyorsan ona bir şey diyemem.

Bilgisayar mühendisligi kesin istiyorum. Hedefim 50k ama ilk başta bellirttigim gibi meslek lisesi oldugum için derse pek vaktim kalmıyor ama yine de çalışıyorum günde en az 2 saat ve 11-12 de sayısal hiçbir dersim yoktu atp seçme hakkımız yoktu direkt stajyer olarak başladım döneme.

YKS için değil KPSS için çalıman daha mantıklı. Bölümün ne bilmiyorum ama kendini geliştir ve meslek lisesinde okumanın kıymetini bil bence.

Meslek lisesi olmanın kiymentini bence makine ve elektrik te okuyanlar daha çok bilebilir ama bilişim üzerine o kdr çok şey ögretmiyor hocalar ya da sınıfın çoğu dinlemedigi için hocalar pek umursamıyorum bilemem ama HTML CSS JS Python biliyorum basit bir web sitesi yapabilirim ama deneyimsiz tecrübesiz birini niye işe alsınlarki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…