YKS için nasıl bir program olmalı?

TYT Kampı videoları her yıl belirlenen konulara göre yayınlanıyor sanırım, ayrıyeten TYT Kamp videoları bana çok kârlı geliyor çünkü 10.sınıfa yeni geçtim ve 9.sınıftan çok eksiğim olduğu için bu eksiklerimi nasıl kapatacağımı düşündükçe telaştan delirecekmiş gibi oluyordum. Ama TYT Kampı videoları sayesinde her gün 1 konu bitirmek bile mümkünmüş.

10. sınıfta farkına vardığın için eksiklerinin çok avantajlısın zaten telaş etmene hiç gerek yok aslında. Derslerini aksatmadan açığını kapatmaya çalışsan yeterli 11'e geçeceğin yaz tatilinde bitirirsin kalanları.
Birçok kişi 11. sınıfa başladığında aklı başına geliyor ve 2 yıl + 1 yaz tatilleri oluyor önlerinde. 3 yıl + 2 yaz tatilin var lisenin tadını çıkar çalışmayı aksatma fazla stres kötü etkiler.

Hedef olarak kendime Boğaziçi belirledim fakat çok yukarıda bir hedef fakat ne yapıp bu hedefimi gerçekleştirmek istiyorum. Kamplara katılırsam çok fazla zaman kaybedeceğimi düşünüyorum çünkü 70 gün TYT Matematik, 90 gün AYT Matematik gibi uzun zaman aralığındalar. Evet ben mezuna kalmayı düşünüyorum 1 yıl. Aşağıda attığım linkte TYT Matematik konuları var, bu konulara tek tek çalışmak daha mantıklı gibi geliyor. Size göre kamp mı daha yararlı olur yoksa tek tek konulara çalışmak mı ?

@Reu7 TYT YDT girsem mi diye de aklımda bir düşünce var fakat sadece dil bölümlerine giriş yapabiliyorum. Yurtdışına çıkmak hayalim. Dil bölümlerinden iyi bir meslek sahibi olunabilir mi veya yurtdışına çıkma imkanı sağlayabilir mi ?

Son düzenleme:

Hedefine ulaşabilirsen 1 yıl mezuna kalman buna değer. Kişisel tercihim kendim çalışmam olur genelde bildiğim konuları dinlerken çalışmaktan kopan biriyim o yüzden kendi düzenimi kendim yapmak daha iyi oluyor.
YDT basit bir sınav ekstra bir çalışma yapmadan 60 net çıkarabildim denemek için girdiğimde. Yurt dışına çıkma hayali ile bir şey başaramazsın, istediğin mesleğe göre en iyi eğitimi nerede alırım, nerede kendimi daha çok geliştiririm diye düşünmen lazım devamında zaten yurt dışı hayalin gerçekleşir. Evet Boğaziçi vs. gibi ünilerin imkanları sayesinde yurt dışı vb. hayallerini gerçekleştirmek daha kolay.
Bu tarz üniversitelere gitmesen bile üniversite hayatında gideceğin seminerler, alacağın sertifikalar, edineceğin networkler seni yurt dışına taşır. Erasmus gibi programlarla gidip bir çevre edinmek çok zor bir olay değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…