Arkadaşlar 11. Sınıf fen lisesi sayısal öğrencisiyim. Belediyenin kursuna gidiyorum Türkçe-Mat-Fen dersleri görüyoruz. Okulda ve kursta Türkçe TYT odaklı ilerleyeceğimizi söylediler. Bugün hocamız tek odağınız 11 olsun TYT'yi yazın çalışacaksınız dedi. Benim TYT temelim çok yok. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim?
Hocan doğru demiş. 11. sınıf konularını anlayacak TYT bilgin olsa yeter sana. Yazın bakarsın TYT'ye ciddi şekilde. AYT'nin puan ağırlığı daha fazla ve AYT'nin çoğu konusu 11'de. Liseye bakıyorum da en çok zorlandığım yıl 11'di. Matematik değil de özellikle FKB aşırı konu dolu. Onları düzgün bir şekilde halletmezsen 12'de başını çok ağrıtır.
Hocan doğru demiş. 11. sınıf konularını anlayacak TYT bilgin olsa yeter sana. Yazın bakarsın TYT'ye ciddi şekilde. AYT'nin puan ağırlığı daha fazla ve AYT'nin çoğu konusu 11'de. Liseye bakıyorum da en çok zorlandığım yıl 11'di. Matematik değil de özellikle FKB aşırı konu dolu. Onları düzgün bir şekilde halletmezsen 12'de başını çok ağrıtır.
Normalden fazla çalışman lazım. Fonksiyon olmadan sadece trigo değil, 12'nin neredeyse tamamında sıkıntı çekersin. Rehber hocanla konuşup 11 konularından önce o konuyla ilgili TYT konusunu bitirebileceğin bir program hazırlamasını iste. Mesela Modern Atom Teorisi'nden önce TYT'deki Periyodik Cetvel konusunu bitirmek gibi. Şansına biyoloji de böyle bir sıkıntı çok yok. 11. sınıf sistemlerin üzerinden gidiyor ağırlıklı olarak. Kimya için de kimyasal hesaplamalara hâkim olman şart. Neyse, fazla detay yazmayayım burada; bunu rehber hocanla konuşup bir programa dökmen lazım.
11 ile bağlantılı konuları bilmeden ne kadar çalışırsanız çalışın verimli olmaz. 11 çalışırken YouTube üzerinden kısa özet TYT videoları izleyin. Mesela trigo çalışmadan önce özel üçgenler konu tekrarı izlemek gibi. Çok vaktinizi almaz ama verimliliğinizi oldukça arttıracaktır. Kalan TYT konularını yazın halledersiniz.
11 ile bağlantılı konuları bilmeden ne kadar çalışırsanız çalışın verimli olmaz. 11 çalışırken YouTube üzerinden kısa özet TYT videoları izleyin. Mesela trigo çalışmadan önce özel üçgenler konu tekrarı izlemek gibi. Çok vaktinizi almaz ama verimliliğinizi oldukça arttıracaktır. Kalan TYT konularını yazın halledersiniz.
Evet hocam şuan zaten onun planlamasını yapıyorum. Trigonometri için dik üçgen dışında bilmem gereken konular tam anlamıyla hangileridir hocam? Ayrıca hangi kanalları önerirsiniz? Yarın matematik dersinde giriş yaparız ufaktan büyük ihtimal.
Evet hocam şu an zaten onun planlamasını yapıyorum. Trigonometri için dik üçgen dışında bilmem gereken konular tam anlamıyla hangileridir hocam? Ayrıca hangi kanalları önerirsiniz? Yarın matematik dersinde giriş yaparız ufaktan büyük ihtimal.