YKS için yazarak çalışmak vakit kaybı mıdır?

Bruhmoment1

Hectopat
Katılım
20 Eylül 2021
Mesajlar
525
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yazarak çalışmanın önemi nedir? Kitabım yoksa sadece YouTube'dan ilerlersem yazmak zorundayım, ne yapmalıyım sizce? Kitabım varsa ne yapmalıyım? Detaylı açıklarsanız sevinirim.
 
Biyoloji, dil bilgisi, edebiyat ve sosyal dersleri için yazarak çalışmak güzel bir yöntem ancak diğer dersler için tavsiye etmem. Tabii herkesin anlama şekli farklıdır ancak matematikte ne yapacaksınız, kümeler çalışıyorsunuz diyelim oturup venn şemasının tanımına kadar mı yazacaksınız?

Bence gerek yok, her ders için kamp kitabına da gerek yok ben hiçbir ders için kamp kitabı bu zamana kadar almadım ancak o derslerle ilgili video izleyip sürekli soru çözdüm (tabii sonuç hüsran geldi ama bunlarla alakalı değil ) ve denemelerde karşılığını aldım, özellikle türkçe ve matematikte.

Kamp kitabınız varsa zaten hocalar orada yapmanız gerekenleri anlatıyor, şunun altını çiz şunu işaretle şuraya şunu yaz falan diyorlar o şekilde ilerlersiniz.
 
Kendim sınava çalıştığım dönemde yazarak çalışmaktan hiç verim alamadım. Üstteki arkadaşın da dediği gibi tamamen sözel dersler için bir nebze mantıklı olabilir ama bana göre bir şey değil. Ayrıca maddi durumunda bir problem yoksa kitap almanı tavsiye ederim.
 
Kamp kitabı ne oluyor hocam? İnternete yazıp öğrenebilirim ama size sorayım.
 
Kamp kitabı ne oluyor hocam? İnternete yazıp öğrenebilirim ama size sorayım.

YouTube'da ki ders anlatan hocaların o alanla ilgili kitapları. Örneğin Eyüp bden TYT matematik videolarını izleyeceksiniz, o videolardaki soruların notların bulunduğu kitap. Onları alıp o videoları izlerseniz videodaki sorular sizin önünüzde olacak yani yazmakla falan vakit kaybetmeyeceksiniz.
 
Başka bu tarz kitap terimleri var mı? Örnek olarak Kamp kitabı,deneme kitabı
 
Gordugun her seyi yazmak baska not cikarmak baska. İnsan üstü bir hafizan yoksa her konu ve ders icin not cikarmak zorundasın. Tabi ki sözel derslerde bu notlar daha detaylı ve uzun olacak haliyle buna yapacak bir sey yok.
 
Gordugun her seyi yazmak baska not cikarmak baska. İnsan üstü bir hafizan yoksa her konu ve ders icin not cikarmak zorundasın. Tabii ki sözel derslerde bu notlar daha detaylı ve uzun olacak haliyle buna yapacak bir şey yok.

Yazarak çalışmaya ne diyorsunuz mantıklı mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…