Bende yazarak çalıştım ama gördüğüm her şeyi kopyala yapıştır yapmadım. Mesela biyolojide dolaşım sistemini çalışıyorum diyelim. Öncelikle hocanın videosunu baştan sona izler ve A4 kağıdına kendi cümlelerimle ve anlayabileceğim şekilde not çıkartırdım. Her konuda minimum 1 tane A4 kağıdına arkalı önlü 1 sayfa özet kağıdım olurdu. Akşamları uyumadan önce o not kağıtlarını okurdum. Tüm fen dersleri için aynı şeyi yaptım diyebilirim. Biyolojide kalp şekli, bitkilerde çiçeklerin şekillerini dişi organ erkek organ vs şeklini çizer yanına da notlarını alırdım ve yıl sonuna kadar o notları okudum. Denemelerde bilmediğim terimler falan olunca onları da notlarıma eklerdim ve bence kesinlikle zaman kaybı değil. Çünkü kendi notların elinde olunca tekrar yaparken çok daha pratik şekilde tekrarını yapabiliyorsun. Diğer türlü tekrar işi videolardan falan olunca daha fazla vakit kaybı oluyor.
Rastgele değil tabii ki bilindik yayınların soru bankalarını tercih ediyorlar genelde. Sıfır Risk - Hız ve Renk - paragrafın Ritmi gibi kitaplar iyidir, bu üçünden birini tercih edebilirsiniz.