YKS kötü sonuçla ne yapılır?

Yanlış bilgi
Peki okul birinciliği bana ne kadar avantaj sağlar sizce? 40k yapsam mesela 20k ile kapatan yeri tercih etme şansım olur mu?
Avantaj sağlamaz. Okul birinciliği lisede kaldı ve dediğiniz şey üniversite. Mezuna bırakın memnun değilseniz.

Avantaj sağlamaz. Okul birinciliği lisede kaldı ve dediğiniz şey üniversite. Mezuna bırakın memnun değilseniz.

Hocam etkiliyor okul birinciliği nasıl alakası yok. Geçen sene arkadaşımın bir tanıdığı 36kdan birincilik sayesinde 24K ile kapatan yere yerleşmiş.

Lütfen konu hakkında bilgi sahibi değilseniz emin konuşmayın. Okul birinciliği kontenjanı 1 sene geçerli olur ve mezuna kalırsan o avantajı kullanamazsın. Bu kontenjan sadece devlet üniversitelerinde açılan ve gayet avantajlı bir sistem. Daha düşük puanla yüksek puanlı yerlere girme şansı tanıyor.

Hocam etkiliyor okul birinciliği nasıl alakası yok. Geçen sene arkadaşımın bir tanıdığı 36kdan birincilik sayesinde 24K ile kapatan yere yerleşmiş.
Ben okulu birincilikle bitirdim hocam ve bana bi avantaj sağlamadı. Obp puanını kastediyorsanız elbetteki avantajlı olur. Ama ben 1k sıralamayla kaçırdım istediğim yeri.

Ben okulu birincilikle bitirdim hocam ve bana bi avantaj sağlamadı. Obp puanını kastediyorsanız elbetteki avantajlı olur. Ama ben 1k sıralamayla kaçırdım istediğim yeri.
Devlet üniversitelerinde örneğin 180 kişilik normal 8 kişilik okul birinciliği kontenjanı açılır. Okul birincileri puana göre alınır. Bazen yüksek bazen düşük puanlarla girilebilir.

Devlet üniversitelerinde örneğin 180 kişilik normal 8 kişilik okul birinciliği kontenjanı açılır. Okul birincileri puana göre alınır. Bazen yüksek bazen düşük puanlarla girilebilir.
Okul birincileri öncelikle genel kontenjan içine tabi tutulur. Daha sonrasında dediğiniz kontenjanı devreye giriyor ve o dediğiniz şey 8 kişi değil her ilden her okuldan 8 kişiyi kapsıyor. Çok bireysel yaklaşıyorsunuz. 470 480 puanlı bir not üzerinden bile seçilme ihtimaliniz çok düşük oluyor.

Dediğiniz gibi evet. Siz üstte herhangi bir avantajı yok, obp avantajı var diyorsunuz. Bunun yanlış olduğunu dile getirdim. 100k olan yere 150k ile girmek gayet avantajlı bir şey.

6 ay sonra kendini hala ilk günkü motivasyonla calisiyor görüyor musun? Bunu yapiyorsan mezuna kal. Yok ben sene ortasinda gevserim diyorsan istedigin bir bölümü yaz git.

Universiteye gittigin yil pişman olursan calisir bu sefer pişman etmeyecek bir yere gidersin.

En mantıklısı bu. Benzer bir şey yapan tanidigim herkes 2. kez hazırlığında siralamasini çok öne çekti. Bölümü beğenen kararindan memnun olanda oldu.

Şimdiden hakkında hayırlısı olsun kardeşim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…