YKS mi KPSS mi çalışılmalı?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İŞLEMCİ: 11. nesil İNTEL Core i5
RAM: 16gb DDR4
EKRAN KARTI: RTX3050 Tİ
ASUS TUF GAMİNG F15
Meslek
öğrenci
Bu sene YKS sınavına girdim ama sonucum çok kötü geldiği için tercih yapmadım ve mezuna kaldım. Tercih sonuçları açıklandığında milletin 100-300k daha kötü üniversite yazıp yerleşemediğini falan gördüm. 50k yapanların yerleşemediğini gördüm. Ben bu sene çok çalışıp iyi bir sıralama yapsam da ya yerleşemezsem, emeklerim boşa giderse diye korkmaya başladım. Üniversite okusam bile iş bulamayıp boşuna üniversite okumuş olursam 5 yılım boşa giderse diye de korkuyorum. Ya üniversiteyi boş verip işe gireceğim, KPSS çalışacağım ve açıktan üniversite okuyacağım ya da işe falan girmeyip bir sene full YKS çalışacağım. Sizce hangisi daha mantıklı?

Bu sene çoğu kontenjanı düşürdükleri için böyle oldu. Çoğu kişi bilinçsiz tercih yaptı. Seneye bu kadar yoğun yerleşememe sorunu olmaz.

Eğer Meslek Lisesi mezunuysan ve mezun olduğun alanda atama varsa KPSS Ortaöğretim çalış. Temizlikçi, Şoför falan olacaksan yine çalışabilirsin ama genelde bu kadrolar sertifika ve deneyim istiyor.

Ek tercihlerde bu sene bence 2 yıllık üniversite yazın, önlisans KPSS girin. Daha iyi olur.
Gayet mantıklı. Ek tercihlerde puanlar az çok belli artık. 2 yıllık ataması iyi bir bölüm ile KPSS girmek, Ortaöğretim KPSS girmekten daha iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı