Herkese merhaba, ben şu anda 10. sınıfa geçtim ve anladığım kadarıyla okul açıldığında bölüm seçeceğim. 4 bölüm olduğunu anladım sayısal, sözel, EA ve dil bunlardan ben sayısal seçmeyi düşünüyorum hem üniversite hem de iş açısından ben Hacettepe Üniversitesi eczacılık okumak istiyorum ve sıralamam 20k civarında olursa garanti yerleşeceğim gibi gözüküyor(düzeltebilirsiniz) ben YKS nedir ve girince neler olacak bunu merak ediyorum 3 gün olduğunu ve TYT, AYT ve YDT bana TYT ne işe yarıyor hangi derste kaç soru var AYT ne işe yarıyor hangi derslerde kaç soru var ve toplam kaç soru var bunları merak ediyorum ben dediğim gibi Hacettepe Üniversitesi eczacılık istiyorum ve anladığım kadarıyla AYT sınavına girmeden önce EA, sözel, sayısal bu üçünden birini seçip sadece o kısmı mı çözeceğim ya da hangisini cozersem o mu sayilacak bana detaylı ve anlaşılır şekilde anlatır mısınız he bir de diploma notu nedir ne işe yarar nasıl hesaplanır bu konularda çok meraklıyım internette araştırdım yapay zekaay sorudm ama kafam çok karıştı neredeyse anlamadım yardım bekliyorum.
Herkese merhaba, ben şu anda 10. sınıfa geçtim ve anladığım kadarıyla okul açıldığında bölüm seçeceğim. 4 bölüm olduğunu anladım sayısal, sözel, EA ve dil bunlardan ben sayısal seçmeyi düşünüyorum hem üniversite hem de iş açısından ben Hacettepe Üniversitesi eczacılık okumak istiyorum ve sıralamam 20k civarında olursa garanti yerleşeceğim gibi gözüküyor(düzeltebilirsiniz) ben YKS nedir ve girince neler olacak bunu merak ediyorum 3 gün olduğunu ve TYT, AYT ve YDT bana TYT ne işe yarıyor hangi derste kaç soru var AYT ne işe yarıyor hangi derslerde kaç soru var ve toplam kaç soru var bunları merak ediyorum ben dediğim gibi Hacettepe Üniversitesi eczacılık istiyorum ve anladığım kadarıyla AYT sınavına girmeden önce EA, sözel, sayısal bu üçünden birini seçip sadece o kısmı mı çözeceğim ya da hangisini cozersem o mu sayilacak bana detaylı ve anlaşılır şekilde anlatır mısınız he bir de diploma notu nedir ne işe yarar nasıl hesaplanır bu konularda çok meraklıyım internette araştırdım yapay zekaay sorudm ama kafam çok karıştı neredeyse anlamadım yardım bekliyorum.
Ve lisede seçeceğin bölümler EA, sözel gibi bölümleri seçtin diye sadece o alanlardan girmiyosun. Lisede o alanların dersini daha ağırlıklı alıyorsun. Ama sınavda aynı. Sözel okuyup dışarıdan matematik çalışıp sınavda matematik yapıp sayısal okuyabilirsin.
Anladım sadece şu kısımlar kafamda oturmadı mesela diploma notu ne işe yarıyor ve beyin üstüne ekleniyor bir de AYT de EA sözel sayısal olarak ayrılıyor mu kitapçıkta yani bölüm bölüm mi yoksa sen direk tüm kitapçığı çözüyor musun?
TYT soru dağılımı; Türkçe 40 soru, sosyal bilimler testi ( tarih 5, coğrafya 5, felsefe 5, din kültürü ve ahlak bilgisi ya da ek olarak felsefe 5) 20 soru, temel matematik testi 40 soru, fen bilimleri testi ( fizik 7, kimya 7, biyoloj 6 ) 20 soru olmak üzere toplamda 120 soruyu içermektedir.
YKS 2.oturum olan AYT'de bulunan testler ve soru sayıları ise şöyle; Türk Dili ve Edebiyatı - sosyal bilimler 1 toplam 40 soru, matematik toplam 40 soru, fen bilimleri toplam 40 soru, sosyal bilimler 2 toplam 40 soru şeklindedir.
Ekstra olarak 1. oturum ile 4 yıllık üniversiteye yerleştirilmezsiniz. Sadece ön lisans okumak istiyorsanız ilk oturum yeterlidir. Yok ben 4 yıllık lisans bölümü okumak istiyorum diyorsanız 2. oturuma girmeniz gerekiyor
Anladım teşekkür ederim son olarak AYT girdiğimizde tüm kitapçığı çözüyor muyuz yoksa da sözel sayısal olarak bir kısım ya da bir yer isaretleyip orayı mi çözüyoruz.
AYT de sınavda sayısal sözel diye ayrılmıyor. Sınav herkes için aynı. Sadece sınav sonunda tercih yaparken sayısal notun sözel notun EA notun farklı ona göre istediğin gibi yapabilirsin tercihlerini. Diploma notu ise genel yerleştirme sıralaması ve başarı puanı üstüne ekeniyor. Kitapçık bölüm bölüm evet ama herkese aynı.