YKS netleri nasıl artar?

Daha fazla  
TYT denemelerinde matematiğim sabit 35 net geliyor fen de genelde full çekiyorum.
Türkçe ve sosyala zaman kalmiyor şu anda 70 net yapıyorum. AYT de ise matematikten 30.net yapıyorum sadece limit türev integral konuları kaldı AYT fende ise temelin var ama çok bir şey yapamıyorum. OBP 80 diyebiliriz sizce Hacettepe tıp istiyorum. Bu bölüm için mayıs aylarında netlerimi toparlayabilir miyim Türkçem sosyalim AYT fenim eksik sadede teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, öncelikle tyt mat ve fen netleriniz iyi ancak tyt zamanını yönetme işi. Çözüm sıranızda belki bir sorun olabilir. Ben çözüm sıramı aralık ayının sonu gibi kesin olarak belirlemiştim ama çevremde Ocak ve Şubat'ta bile yeni çözüm sırası deneyenler vardı. Ayt de LTİ üçlüsüne başlamamış olmanıza rağmen 30 net gayet iyi, demek ki dikkat hatalarıyla pek uğraşmıyorsunuz. limite daha erkenden başlamış olman gerekiyordu ama halen zaman var kısa sürede limiti bitirip türeve başla, integral zaten çok uzun bir konu değil o da hızlıca biter. Ayt Fen için ilk fizikten başlayalım, soruları genelde işlemden ziyade yorum olduğu için sayısal sorulara pek zaman ayırmayın bence onun yerine formülü yerleştirip yorum yapabileceğiniz tarzda sorulara bakın. kimyayı ben organik ve geri kalan kısmı olarak ikiye ayırıyorum, eğer sıfırsanız 11. Sınıf konularından başlayın ve hızlıca ilerleyin, 11 konuları bittikten sonra 12 nin birkaç çerez konusu var onları halledin. En sonda organik kalıyor ve bence en zorlu olanı da bu çünkü çok fazla ezber gerektiriyor, şahsen ben konuyu eis in konu anlatım kitabı ve 345 soru kitabından çalışarak ilerlemiştim. Biyoloji için ise Sistemler ve bitkiler olarak 2 zor kısım var, kalan ekoloji tarzı konular genel kültür ile yapılıyor. Sistemler için oturup MEB kitabını okuyacaksın, anlayamazsan da Dr biyolojinin sistem konu anlatımı gayet iyi. Aynı şekilde bitkiler için de anlattıklarım geçerli, ayrıca bitki konusunda animasyon bulabilirsen çok rahatına gelir. Hacettepe Tıp güzel bir hedef ancak 80 obp ile çok zor. İlk 100 e girmediğiniz sürece mümkün değil gibi gözüküyor. Obp nin etksiini de sana şöyle örneklendireyim: benim obp 97,58 sayısalda 7300 den 7100 e çekebildi anca. Başka bir arkadaşımın sıralaması 5000 lerde bir şeydi ama onun da obp si 80-85 arası bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam, sıralamasını 13 bine düşürdü. Sana bu iki örneği verdim diye moralin bozulmasın.Elinden geleni yap, aldığın sonuç ne olursa olsun emek verdiğin sürece çabaların boşuna değil. İyi çalışmalar dilerim, başka sorunuz olursa cevaplarım

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim Ayt fene haftaya başlasam Mart gibi ucude bitermi ? Suanlik Türkçe konuları sosyal Tyt mat de ise katı cisimler ve dörtgenler kaldı bu iki konudan temelim var . Saydıklarımın hepsini Mart sonunda bitirsem kalan sürede ise tekrar ve deneme ile götürsem Nisan gibi Tyt 110 ayt 75 gelebilme olasılığı varmıdır sizce? Teşekkürler

Ayrıca matematiği 60 dakikada feni ise 30 dakikada fln çözüyorum sürede sıkıntım yok Türkçeyi çözüyorum ama yapamıyorum sosyalda aynı sekilde.

12. Sınıfım.

Yani isaretliyorum çözüyorum ama çok fazla yanlış geliyor. Şuanda günlük 20 paragraf 40 problem çözüyorum ama paragrafı Miray yayınlarından çözüyorum paragraf konusunu çalışıp Orta zor bir kaynak alsam acaba netlerim artarmı ?

Son düzenleme:

Toparlanabilir ki denemedeki netler çok da önemli değil. Ben de tıp okuyorum(itf) ve netleriniz benim sınava hazırlanırkenki aralık ayı netlerimden daha iyi. Zaten çoğu tanıdığım sosyal kısmını son 2 aya bırakıyordu benim tarihe ve coğrafyaya ilgim olduğu için zaten çok çalışmadım açıkçası ama oradan yaklaşık 5-6 netlik artış gelebilir. Netleriniz muhteşem denebilecek düzeyde bence. Benden bir tavsiye deneme harici AYT sorularını çözerken (özellikle fizik ve mat) soruyu sadece çözmeyin çözdükten sonra soruya tekrar bakın ve nasıl çözdüğünüzü bir daha düşünün, farklı yollardan bir kez daha çözmeyi deneyin kısacası mantığını oturtun. Bu size farklı bir bakış açısı kazandırır. Ben bu yöntemi uyguladım ve yararını gördüm. Paragraf çözmedim bence çözülmesi şart değil paragraf soruları zaten okuduğunu anlamaya yönelik dikkatli okuyup anlarsanız rahatlıkla çözersiniz. Netlere çok takılmayın ki zaten netleriniz gayet iyi durumda, aynı zamanda her denemenin zorluğu da farklı o yüzden bence asıl hedefiniz konuları bitirmek olsun. Netlere takılı kalmayın hem moralinizi bozar hem de stresinizi artırır, çalışmanızı etkiler. Kolay gelsin.

Hocam çok teşekkür ederim şişede kolay gelsin 3d Türkiye genelinde 70 net geldi tytden tıpkı dediğim gibi matematikten 35 net geldi fen yine fulldu. Günde 10 14 saat çalışıyorum haftaya ayt ağırlık vericem. Suanlik hedefim Nisan sonu gibi +110 Tyt +75 ayt sizde tıp okuyormussunuz sizin ayt feniniz nasıldı ve nasıl hallettiniz ben 3 ayda halledebilirmiyim. Tekrardan teşekkürler

Benim girdiğim sene COVID nedeniyle okula gitmiyorduk dolayısıyla zamanım boldu. Genelde YouTube'dan çalışan biriydim. Kimya zaten en kolayı rahatça halledilir genelde tek kaynaktan kendim çalışmıştım. Biyolojide video izlemiştim birkaç farklı hocadan ve defterim vardı notlarımı oraya yazmıştım tekrar edeceğim zaman defterimi açıp okuyordum. Fizikte de yine video izlemiştim bence konu değil çözümlü soru videoları da çok yararlı oluyor özellikle fiziğin işlem gerektiren konularında. Matematikte ise bıyıklı matematik kanalı sayesinde çoğu konuyu halletmiştim. AYT için çok tavsiye veremem açıkçası çünkü TYT kısmım çok daha iyiydi ve sınavda AYT yanlışlarımın neredeyse tamamı lti, organik kimyadan gelmişti ki benim için bu konuları az çalışmak büyük bir hataydı. Zamana çok takılmayın zamanınız çok. Hedefiniz konuları hızlıca değil güzelce öğrenmek, konuların bütün detaylarına hakim olmak olsun. Ben bu şekilde düşündüğüm için konularımı yaklaşık mayıs sonunda bitirmiştim. Netlerim bu nedenden dolayı nispeten düşüktü ama nedenini bildiğim için çok da dert etmemiştim. 3 ayda halledilir mi emin olun halledilir halledilmesine ama dediğim gibi hedefiniz konuyu hızlıca değil güzelce ve detaylıca öğrenmek olsun. Sınav anı çok farklı bir an. Netleri çok yüksek olan başarılı bir öğrenci bile o anda stresini iyi yönetemezse çözdüğü denemelerdeki netlerinin hiçbir anlamı kalmaz. O anda sizi öne geçirecek şey cesaretiniz ve bilginiz; ezberlediğiniz soru çözüm yöntemleri değil. Asıl hedefiniz bu iki unsuru güçlendirmek olsun. Sevgiler ve başarılar.

ayt fene haftaya sıkı bir program ile başlarsanız hızlıca bitirirsiniz, dikkat edilmesi gerekilen şey soru tiplerine hakim olmak. . Ben konularımı biyoloji hariç şubatın sonunda biyolojiyi de martın ortası gibi bitirmiştim. Kalan zamanda sadece denemeyle ilerledim ve denemelerden sonrada yanlışlarıma bakıyordum gayette verim aldım. Net konusunda tyt çok inişli çıkışlı bir sınav, netler oynayabiliyor. Netiniz nisanda şu kadar olur demem doğru olmaz. Asıl odağınız ayt üzerine olsun çünkü konuyu öğrendiğiniz zaman garanti net oluyor.Konuları düzgünce anlarsanız 78-79 u bile zorlayabilirsiniz. Ayrıca odağınızın ayt de olmasının gerektiğinin bir sebebi de tytnin yüzde 40 ayt nin yüzde 60 etkilemesi, sıralamada sizi ayt kurtarır. Benim tyt 13bin küsür bir şeydi ayt ile beraber 7100 e çekti. Okulda tyt de ilk 1000 e girip ayt yüzünden sıralamada 2-3 bin geri düşen de vardı. AYT asıl önemli olan.

Bu arada tyt matı bitirme süreniz çok çok iyi, ama tyt fene biraz fazla zaman ayırıyorsunuz bence
15-20dk ya kadar düşürürseniz türkçe ve sosyale bakmak için daha fazla zamanınız olur.

Sosyal için tek yaptığım şey bilgi sarmalının sosyal branş denemelerini almıştım, çözüp yanlışları not alıyordum. Kimisini unutuyor kimisini aklımda tutuyordum. Sınavdan 1-2 hafta önce çözdüğüm bir denemesinde yanlış yaptığım sorunun benzeri de sınavda çıktı. Sizde yapabilirsiniz bence aynı şans sizde de olabilir.

Paragraflarda belkide spesifik bir soru tipinde takıldığınızdan böyle oluyordur. Bi türkçe denemesi alıp (orta seviye olur) soruların hepsini süre tutarak çözün ve her sorunun üzerine kaç dk kaç saniyede çözdüğünüzü yazın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…