YKS netlerim nasıl?

umutxdd

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhabalar. 12. sınıf dil öğrencisiyim. Hedefim Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilimi (bildiğimiz adıyla Mütercim Tercümanlık). Şu an netlerim böyle (çözdüğüm son 3-4 denemenin ortalaması):

Türkçe: 34D 4Y - 33 Net
Sosyal Bilimler: 15D 3Y - 14.25 Net
Matematik: 21D 2Y - 20.5 Net
Fen Bilimleri: 6D 2Y - 5.5 Net :(

İngilizce: 76D 4Y - 75 Net

Sizce şu an için nasıl? Ve 1 senelik çalışmayla Boğaziçi hedefimi kazanabilir miyim? Tavsiyelerinizi de bekliyorum.

Gayet iyİ. Özellikle YDT. 1 sene çalışmayla rahat kazanırsın.

Bu sene girseydin bu netlerle ortalama 6-7k civarı gelirdi diye düşünüyorum OBP de 90 diye hesaplarsak. Şuan için netlerin mükemmel. Feni halledersin zaten. Türkçeye ağırlık vermeyi unutma, her sene zorluğu artırıyorlar. Kısaca durumun gayet iyi, Çeviribilim durumunu bilemem ancak düzenli net artırırsan çok iyi sıralamalar yapabilirsin. OBP çok etkileyecektir ayrıca.

Merhabalar. 12. sınıf dil öğrencisiyim. Hedefim Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilimi (bildiğimiz adıyla Mütercim Tercümanlık). Şu an netlerim böyle (çözdüğüm son 3-4 denemenin ortalaması):

Sizce şu an için nasıl? Ve 1 senelik çalışmayla Boğaziçi hedefimi kazanabilir miyim? Tavsiyelerinizi de bekliyorum.
ingilizcen saglam hocam fenden cok kolay sekilde net kazanabilirsin. 6 7 netle. baslamistim 12. sinifta 18 in altina. dusmedim sene sonunda yks de 19d1y yaptim. sana sosyale calismani onermiyom cogunlukla genel kultur bilgisi oluyor. matematik zamanla olur.

İngilizcen iyi ve çalışmasan bile sınavda netlerin yine YDT'de ortalama bu şekil olacaktır. Zaten YDT sınavı okuduğunu anlama sınavı olduğu için rahatlıkla netlerini bu seviyede tutarsın. Asıl dereceyi TYT'den yapacaksın. TYT'ye ağırlık vermeni öneririm o yüzden. Fen son 3 ay kala çalışmanı öneririm ezbere dayalı olduğu için unutma ihtimaline karşın. Geri kalan zamanını Türkçe-Matematiğe ayır. Matematikte nankördür pratik yapmadıkça unutursun. Düzenli deneme ve test çözümü yapmayı unutma dostum.

Merhaba. 12. sınıf dil öğrencisiyim. Hedefim Boğaziçi Üniversitesi çeviribilimi (bildiğimiz adıyla mütercim tercümanlık). Şu an netlerim böyle (çözdüğüm son 3-4 denemenin ortalaması):

Türkçe: 34D 4Y - 33 net
Sosyal bilimler: 15D 3Y - 14.25 net
Matematik: 21D 2Y - 20.5 net
Fen bilimleri: 6D 2y - 5.5 net :(

İngilizce: 76D 4Y - 75 net

Çok iyi benimki anca 40 oldu.

Matematiğin geliştirmeye devam et en seçici ders.

Çok iyi benimki anca 40 oldu.

Ben hic dil calismadim sayisalciyim, 4300 bir siralama geldi dilde (73-7) msuye 2 ay kala basladim tytye 55 netten, baya abandim ama.
Turkce dil bilgisini ben planet diye bi kitap vardi oranin konu anlatimi arti sorularini cozerek iki gunde bitirdim, tyt matematikte mert hocanin kampini yardirdim 1.5 hafta falan surdu yanina da orjinal çözdüm ama fonksiyonlara ekstra dikkat ettim, tabii eyupb den yardirdim sonrasinda tekrardan ayt icin, tyt de olsa ayt eyupb nin 20 videoluk fonksiyon serisini oneririm +soru cozumu cok sey katiyo ama tercihsel, geometri eyupb ile yardirdim yanina orjinal cozdum ama farkli kolay bi yayınla baslamistim adi aklimda degil, sosyal bitirmeden girdim zaten sosyalde biraz kotu geldi 14 net falan yoksa daha iyi gelirdi, tyt biyoloji 4 gunde bitti ve cok saglam bitti fulledim; fundamentals+ bilgi sarmal konuyu dinliyodum bilgisarmalin unite sonu kismina not aliyodum dinlerken sonra bilgi sarmaldan cozuyodum(soru cozerken fena patliyosun ama ogrendiklerini not al sonra soru kacmiyo), tyt kimya ve tyt fizikde bi hocadan dinleyip sonra meb kitabindan okudum, ozellikle kimyada kimya dersleri diye bi kanal var ozet seklinde 11 videoda tum tyt kimyayi anlatiyo, onu dinleyip sonra mebden gidip halledersen cok rahat oluyo bana 18 net getirdi matta da 3 yanlis yaptim tytde az biraz da boş vardi. Kimya 5 gunde bitti fizik 1 haftadan biraz cok sürdü ve tam oturmadi 2 yanlis ordan. Bu dedigim sureler hayvan gibi çalışarak oldu ama tabi 10saat+. Cok rahat yetisir sene sonuna kadar calisirsan cunku ben 2 ayda bitirdim arti cikmis msu ve tytdenemelerini cozdum 100+ lara tasidi beni 55ten. Umarim istedigin gibi olur, dilci arkadaslara aytyi sor ben bilemem ama zaten netlerin iyi gibi. Bastaki sorulsr hallolur da 60dan sonrakiler zorlamisti cok beni

Technopat Haberler

Geri
Yukarı