Particle Cannon
Hectopat
Yapmam gereken sıralama sayısal 100K temelim ise yok lakin yapabileceğimi düşünüyorum.
Sabah 05.30 ile akşam 23.00 saatleri arasında tüm günü derse ayıracağım lakin nasıl
ve ne şekilde çalışmam gerektiğini bilmiyorum.
Aşağı yazacağım kitaplar TYT için elimde bulunan kaynaklar bunlara ek olarak hangi kaynakları edinmeliyim ? mesela bunlar zor yada kolay yanına şunu al dediğiniz kaynak varsa alabilirim.
Ayrıca nasıl çalışacağımı da bilmiyorum mesela arkadaşım Ocak ayına kadar TYT bitirmiş ol dedi lakin bunun için her gün dersleri ilerletmem lazım aynı gün Matematik, FKB, Dil Bilgisi, Paragraf, Sosyal nasıl ilerleyecek ?
Ayrıca Branş denemesi yada Genel deneme hiç çözmedim sanırım konu konu denemeler varmış hiç bilgim yok yardımcı olur musunuz ? link olarak da atabilirseniz sevinirim.
Matematik: Mert Hoca 70 Günde kamp kitabı ve soru bankası ayrıca Bilgi Sarmal Soru Bankası ve 3D
Geometri: Kenan Karanın Kamp Kitabı ve soru bankası.
Fizik: Vip Fiziğin Kamp kitabı ve soru bankası.
Kimya: Görkem Şahin kamp kitabı ve soru bankası.
Biyoloji: Betül Biyoloji kamp kitabı ve soru bankası.
Paragraf: 0 Risk, Kronometre kitapları elimde var.
Mikro Orijinal mi alayım yoksa Start Matematik mi ?Matematikte eğer çok kötüyseniz o kaynaklara ek olarak 345 START matematik alabilirsiniz.
Temeli hızlıca attıktan sonra Mert Hocanın 70 Günlük kamp kitabının yanında aldığım Mert Hoca soru bankasıyla Mikro Orjinal/Bilgi Sarmal beraber götürsem 3D ye hiç girmesem hata mı olur sizce ?Onun dışında Mert Hoca -> Bilgi Sarmal -> 3D şeklinde ilerleyin.
Geometri için Kenan Kara 0 kampından bahsediyorsanız kolay seviye için yeterli. Ekstradan 345 alabilirsiniz.
Öneriniz benim için önemli sadece belirtmek istiyorum FKB için bu kitapların yanına 345 almayı düşünüyordum 3D daha mı mantıklı seçim olur ?Fen kaynaklarınız güzel. Hepsi için 2. bir kaynak isterseniz 3D alabilirsiniz.
Paragraf için 2 kitabınızda zor. Kolay bir kitapla başlayın. Paragrafa Başlıyorum kitabı gayet iyidir.
Söylediğiniz gibi 1 saat ders 10 dakika mola şeklinde ilerleyeceğim lakin gün içerisinde 5,6 tane dersi nasıl ilerleteceğim konuyu açayım mesela sabah 06.30 da derse başladım ve Üslü sayılar konusunun videosunu izleyip Soru bankasından çözdükten sonra ayrıca diğer kaynaklardan da çözünce saatin 09.00 olduğunu varsayalım biraz dinlenip hemen ardından Fizik dersini açıp Özkütle videosu izleyip soru çözünce rahat 2 saatte oraya gidiyor bunun üstüne geometri falan art arda nasıl yapacağım ?Benim önerdiğim ders çalışma şekli 1 saat ders - 10 dakika mola. Ancak eğer ki siz başka bir şekilde çalışırken daha etkili çalışıyorsanız, onu kullanın.
Ekstradan haftanın 1 gününü (bence cumartesi olsun) konu tekrarları ve yanlışlara yönelik çalışmaya ayırın.
Denemeler:
Öncelikle bir genel TYT branş denemesi alın. Önerim: Bilgi Sarmal kontrol TYT genel deneme.
Bunun 1. denemesini çözün ve eksiklerinizi tespit edin. Temeliniz olmadığı için çok eksiğiniz olacak, üzülmeyin.
Denemeyi şöyle analiz edin:
Doğru yanlış ve boş soruları tespit ettiniz. Denemenin arkasında veya o setin arkasında konuya göre analizi vardır o denemelerin.
Sadece çalıştığınız konunun yanlış ve boşlarına bakın.
Örneğin: Diyelim ki henüz hiç geometri çalışmadınız. Matematikte ki o 10 geometri sorusuna bakmanıza hiç gerek yok.
Hala aklınıza takılan veya sormak istediğiniz bir şey olursa hiç çekinmeden sorabilirsiniz.
Mikro orijinal mi alayım yoksa start matematik mi?
Hızlıca TYT de temel atmak istiyorum bıyıklının 10 günlük kampı pek bana uymadı onun yerine rehber matematiğin 0'dan kampını buldum kampta tüm TYT konularını anlatıyor ve kitabı elimde var göz attığımda kampı da beğendim aslında 1 hafta gibi bir sürede hızlıca bitirebilirim temel atmak için sizce nasıl olur?
Cevap için teşekkür ederim diğerleri için ne dersiniz ?0'dan kampının elinizde kitabı varsa şu anda kaynaklarınız matematik için tüm sene yeterli olacaktır.
Temeli hızlıca attıktan sonra Mert Hocanın 70 Günlük kamp kitabının yanında aldığım Mert Hoca soru bankasıyla Mikro Orjinal/Bilgi Sarmal beraber götürsem 3D ye hiç girmesem hata mı olur sizce ?
Geometride rehber matematik 35 günde geometri kamp kitabı var elimde kareye kadar anlatıyor.
Kenan kara hem Zero hem de ana kamp TYT/AYT elimde soru bankasıyla beraber mevcut.
Cevap için teşekkür ederim diğerleri için ne dersiniz?
FKB için kamp kitabı soru bankalarının yanına 2. kaynak olarak hangi yayını tercih edeyim?
345, Bilgi Sarmal, 3D kararsızım.
Öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.Önerim :
Temeli attıktan sonra önce mert hocadan konuyu dinleyin ve ardından bilgi sarmal'ı çözün.
3D zor ancak çok iyi bir kaynaktır. O kadar kaliteli bir kaynaktan yararlanmamak kötü olur.
Tekrar günü olan cumartesi gününde eğer zamanınız kalırsa 3D'den çözün derim. Ha bu arada kitap kitap değilde sarmal olarak ilerleyin.
Yani önce bir kitabın kolay testlerini, sonra diğer kitabın kolay testlerini çözün. Ardından 1. kitabın zor testlerini ve sonradan 2. kitabın zor testlerini çözün.
Hocam kusura bakmayın bir sorun oluştuğu için bu konuya bir türlü yazamadım.
Zero ve soru bankasıyla ilerleyin. 2. kaynak olarak 345 alabilirsiniz.
Hatta 345 yerine rm geometri kitabını kullanabilirsiniz.
Ancak 345 daha sağlıklı olur.
Bir hocanın Vdd'si + 3D veya 345.
345 ÖSYM'ye çok yakındır. 3D zordur ama iyi geliştirir.
Ben olsam vdd + 3D yapardım ancak tercih sizin.
Ha bu arada fizik için belirtmeyi unuttum. Fizikte 3D almayın, 345 alın.
TYT matematik kampını bitirip AYT'ye geçerken mi geometriye başlayayım?
Aynı şekilde problemlere de 12 temel konu sonrasında geçeyim değil mi?
Şu anda ise planım şu şekilde 1 haftalık süreçte tüm günü ayırarak hızlıca rm 0'dan kampını bitireyim daha önce göz atmıştım anlatımı iyi anlıyorum.
Tamamdır sabah paragraf çözüp üzerine Matematik ve FKB bunları aynı gün içerisinde ilerleteceğim.İlk 12 konu bittikten sonra hemen problemler, geometri ve TYT matematiğin kalan konularına başlayın.
TYT matematikte kümeler ve fonksiyon bitince AYT matematiğe de başlayın.
Konular bitince deneme çözün daha çok.
Planlarınız da gayet güzel.
Aynen ilk 12 konuyu anlatıyor daha önce 0 dan Matematik kampından Rasyonel Sayıları izleyip TYT de çıkan soruyu çözebilmiştim.Hocam kampı tam bilmiyorum. Sadece ilk 12 konu mu anlatılıyor?
Öyleyse 1 haftada bitirebilirsiniz ancak onun dışında imkansız.
Tamamdır sabah paragraf çözüp üzerine matematik ve FKB bunları aynı gün içerisinde ilerleteceğim.
İlk 12 konu bitince de problemler ve geometri geçeceğim.
Siparişleri verdim kimyada orbital, biyolojide biyotik, geometride ise 345 satın aldım.
Fizik için yalnızca VIP fizik vdd yanındaki soru bankası var elimde. 2. kaynağım yok.
Aynen ilk 12 konuyu anlatıyor daha önce 0'dan matematik kampından rasyonel sayıları izleyip TYT de çıkan soruyu çözebilmiştim.