YKS sayısalda Türkçe çözmek zorunlu mu?

Furkan Çatana

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
YKS 2025 için matematik Türkçe çözmek zorunlu mu?

Merhaba iyi akşamlar sanırım TYT sınavını kastediyorsunuz ben de aynı sorundan muzdaribim ben de matematik çözmek zorunlu mu diye araştırmıştım ancak şöyle bir sonuca vardım Türkçe veya matematik ikisinden birini çözmen yeterli ikisini yapman gerekmiyor.

Türkçe ve matematik aynı anda yapmazsan sınavın hesaplanmaz ama ikisinden birini çözmen yeterli Türkçe yaptığın matematik yapmadın no problem matematik yaptın Türkçe yapmadın no problem üstat.

O sırada ikisini de anlamayan ben bir de meslek lisesi çıkışlı olunca paket oluyorum otomatik.

O sırada ikisini de anlamayan ben bir de meslek lisesi çıkışlı olunca paket oluyorum otomatik.

Ben de meslek çıkışlıyım ben de matematik yapamıyorum matematik yapmayacağım sadece Türkçe yapacağım sana bir tavsiye vereyim matematikte değil ama Türkçede yarın otur başla sınava kadar dişini sık her gün 20 tane paragraf çöz bak her gün 20 tane paragraf çöz sınavda sana söz veriyorum 33 üstü rahat yaparsın Türkçe.

Deneyeceğim artık olmadı hoca vs tutarım artık.

Kesinlikle bunu uygulamalısın. İlla hoca tutcaksanda kaliteli ders anlatan hoca bulmalısın.

TYT sınavında her bölümden sorumlusunuz ama eğer sayısal iseniz AYT sınavında fizik, kimya, biyoloji ve matematik çözmek zorundasınız. Ama vaktiniz kalırsa diğer bölümlerden de çözebilirsiniz keyfi bir durum.

TYT'den bahsediyorsan tüm dersleri çözmek zorundasın. AYT'den bahsediyorsan sadece bölümün derslerini çözmek zorundasın. Mesela bölümün sayısal ise AYT'de sadece Matematik ve Fen derslerini çözmelisin.

@hogwartscanavarı hayırlısı artık meslek lisesi çıkışlı olmamın dezavantajı diyeceğim.

Görsem eyvallah ama vallahi ben artık duamı ederim ne yaparım bilmem

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…