YKS sınav stresi nasıl geçer?

835748

Picopat
Katılım
10 Eylül 2024
Mesajlar
120
Ya yapamazsam ya karıştırırsam gibi sorular beynimin içinde dolanıyor nasıl geçecek bu sorular?
 
Ya yapamazsam ya karıştırırsam gibi sorular beynimin içinde dolanıyor nasıl geçecek bu sorular?

O stres kolay geçmez. Tavsiyem YKS'ye girecek kişilerle sohbet etmeniz olacak. Senin gibi aynı stresi yaşayan kişilerle sohbette sarar. Konular hakkında konuşup sohbet etmeniz stresi az da olsa azaltır. Siz çalışın ve bunun geçici olduğunu unutmayın. YKS'de ne yapacağınızı düşünmek yerine YKS'den sonrasını düşünün oda biraz azaltır stresi.
 
Ya yapamazsam ya karıştırırsam gibi sorular beynimin içinde dolanıyor nasıl geçecek bu sorular?

Bence ilk olarak sakin ol. Sonuçta hayatının sınavı değil sonunda ölüm gibi bir durumun ya da yapamadığını farz edersek seneye tekrar var sen elinden geleni en iyi şekilde yapmaya çalış önünde uzun bir periyord var güzelce konu tekrarlarını yap ve daha çok soru çözmeye odaklan.
Çünkü bu sınav hayatında gireceğin sınavlardan bir tanesi. Daha önünce yüzlerce sınav olacak kendi kendini bu sınav sürecinde alt üst etme bu sınavı hazırlayanlar da bir insan ve o kişilere bu süreçlerden geçti o yüzden sen elinden gelenin en iyisini yap. İstediğin üniversite bölümü düşün, gerisi rahatlıkla halledersin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O stres bana göre hiç geçmez ki geçmemesi yararına olur, hayatta bazı şeylerin farkına varmak ya da yaptıklarımızdan boş vermişlik ile sıyrılmamak için stres gerekli yapman gereken sadece bunun farkında olman ve çalışmaya devam etmen bir süre sonra alışırsın. YKS'ye girmedim hazırlanıyorum ama okuldaki sınavlarda aynısı bana da oluyordu ve bu sene çalıştıysam eğer umrumda bile olmuyor sınavlar, ortalamamı 90'dan 95'e çekti bu.
 

Sadece sınavda ya bilgilerimi unutursam karıştırırsam stresi var unutmam değil mi?


Sadece mesela unutursam karıştırırsam stresi var kendi kendime belki ilk 10 dakika stres olursun ama bilince gerisi gelir diye telkin etmeye çalışıyorum.


Giren bir kişi vardı oda çok stres olmadığını söylüyor kuzenim stres olursan bir şey yapamazsın deyince daha çok moralim bozuldu.
 

Bence kuzenin yanlış düşünüyor korku insanı çevik tutar sendeki o hesap kolay kolay rahat etmezsin oda seni çalışmaya iter.
 
Bence kuzenin yanlış düşünüyor korku insanı çevik tutar sendeki o hesap kolay kolay rahat etmezsin oda seni çalışmaya iter.

Haklısınız evet yapacak bir şey yok stres olsam da konuyu bildikten sonra yapabilirim diye düşünüyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…