YKS sınavına nasıl hazırlanmak gerekli?

cileklikek

Hectopat
Bu sene 12. sınıfa başlıyorum. Yazın TYT'ye başladım fakat bazı sebeplerden dolayı cok aksattım. 60-65 net yapıyorum. Dolayısıyla okulla beraber devam edeceğim TYT'e. Fakat aklımda bir soru işareti var; AYT. Okulla eş değer mi gitmeliyim, 11'den mi başlamalıyım yoksa direkt YouTube'daki hocalarda AYT kampına mı başlamalıyım? Kafam çok karışık. Şöyle bir kamp buldum. Bu kamp ile TYT'yi götürebilir miyim nasıl olur?

Bu hazır kamplar ile bir yere varamazsınız. Boş beleş işler. Kendi planınızı kendinize göre hazırlamanız lazım. 12. sınıfta eğer hocalarınız iyiyse hem onlardan dinleyip takip etmeniz hem de 11. sınıf konularınını eritmen lazım yoksa sonrasında zor olur. 11. sınıf temelin var mı sıfır mısın o sırada dinlemiş miydin detay vermen lazım yardımcı olabilmem için.

Kısaca şöyle söyleyeyim YKS de derece yapmış biriyim tecrübelerime dayanarak söyleyeyim. TYT için genel deneme + branş denemeleri sadece paragraf çözmene gerek yok. Onun yerine kitap oku 1 kere okuduğunda anlama gücünü geliştir benden sana en büyük tavsiye bu olur 2 3 paragraf kitabı bitiren kişileri sınavda çok basit bir şekilde solladım TYT Türkçe 39 1 yaptım. Problemler için deneme çöz deneme deposunun problemleri gibi günde 2 deneme çözersen fazlasıyla işin görür en azından tüm konuları bir denemede görürsen daha komplike düşünebilirsin senin faydana. Ek olarak 11'in AYT'sinden başla 12'nin bayağı basit olur senin için. Önemli olan 11.sınıf konularıdır. Hazır programların hiçbirine göre de çalışma. Kendine göre rutin ve program oluştur onu da saatlere değil günlere veya haftalık oluştur ya da aylık olabilir artık o senin seçimine kalmış bir şey yani sakın programını Pazartesi saat 9 problem saat 11 dinlenme 11:30 yemek 12:00 matematik tarzı hazırlama yoksa afallarsın. Onun yerine haftalık program öneririm ; Bu hafta AYT fizik vektörler AYT matematik polinomlar AYT biyoloji sinir sistemi tarzı yaparsan en azından bitirdiğinde kendinde görmüş olursun bir tik atarsın. Diğer bir önemli tavsiyemde gri koç gibi boş insanlardan uzak durman bu iş motivasyonla olmaz disiplinle olur bugün canım istemiyor çalışmıyım yarın 2 katını çalışırım dediğin an kaybettiğin andır bunu hiçbir zaman unutma.

Aslında kampı örnek olarak attım. 11 konularından sonra 12ye geçiyor. Okulda ki hocalarımız dersine göre iyi kötü olanlar var. Okuldada AYT çalışmıs olurum diye düşündüm.11.sınıfım ise boş geçti diyemem. Fen olarak sıkıntı yaşamadım fakat matematik pek istediğim gibi değildi. Tekrarımı ise yazın başında yaptım.

Okula gitmeden 1 saat erken kalkıp rutinlerimi(problem, deneme, paragraf vs) sabahtan halletmeyi düşünüyorum. Bu program uygun gibi geldi tabii oynamalar yapıp kendime göre uyarlayacağım. TYT'de de çalışacağımdan aşırıya kaçıp olmayacak bir şeyin pesinden koşmak yerine biraz daha uzun süreye yayıp oturtacağım. Cevabınız için teşekkür ederim.

Yukarıdaki arkadaşa istinaden, ben de derece yapmış biri olarak söylüroum: sabit bir rutin seni bir yere taşımaz ihtiyaçlarına göre haftalık belirlemen lazım. Eskiden beri düzenli kitap okuyan biri değilsen bu sene kitap okumanın da sana bir faydası olmaz. 1 paragraf kitabı bitir fazla abartma branş denemeleri seni hızlanırıp ileri taşır. Onun dışında benim sana tavsiyem biyoloji ve kimyanın 12. sınıf müfredatı 11'den bağımsız. Onları hocalarından dinleyip çok iyi oturt. Fizik için ise eğer temelin kötüyse 11'den başlaman en sağlıklısı olur. Ama modern fizik gibi 11'den bağımsız konuları hocandan dinle. Ne koparabilirsen o kar. Bunlardan bağımsız başka bir tavsiyem konuları olabildiğince çabuk bitirmen ve kendi notlarını kendin çıkarman. Hocandan dinle anlamadığın yerleri git izle konu anlatımlı kitaplardan bak hepsinden öğrendiklerini tek bir notta birleştirip topla. Özellikle biyoloji için. Bitirir bitirmez branş denemelerine geçmen lazım. Fizik ve biyolojide özellikle seni öne taşıyacak olan eksiklerini görmeni sağlayacak olan branş denemeleridir.

Açıkçası problemde bazı eksiklerim var. En azından 2 kaynak bitirip onları iyice oturtdukdan sonra geçmeyi düşünüyorum. Kitap okumayı severim küçüklüğümden beri o yüzden paragrafta çok sıkıntı çekmiyorum. Bazen paragraf yerine kitap okuduğum oluyor. Konularımı biraz daha ilerlettikten sonra denemelere geçeceğim. Sizce hafta içi ne kadar süre ayırmalıyım TYT-AYT için. Okuldan eve gelip yemek yememle beraber 5 gibi masaya geçebiliyorum. 10-11 gibi de uyuyorum. 5 saatim var sayılır. Cevabınız için teşekkür ederim.

Problem için barış çelenk problemleri çöz. Sonra tyt matematik branş denemelerine geç öyle hallet. Problem kitabıyla vakit kaybetme. 3 tane branş bitirmiştim 37 tyt mt yaptım. Tyt için fen-dil bilgisi vs için haftada uzunluğuna göre 2 veya 3 konu seç onları bitir çok abartma tyt ye ayırdığın süreyi. Tyt yi denemeler ve eksik kapatma ile yükseltirsiniz konu çalışmasına çok mesai harcayarak artmaz. Eğer sınav beklediğiniz gibi geçmezse AYT çalışmadığınız her gün için pişman olursunuz. Tyt için ve Ayt de fen için maksimum düzeyde tutun branş denemesinin önceliğini. Ayt matematik için branş denemesi çok önemli ama soru bankası da bir o kadar önemli. Hayatsız gibi ayt mat çözmenizi tavsiye ederim. Ne kadar çok soru tipi görseniz o kadar kar. Paragrafta sorun yaşamıyorsanız hiç bulaşmayın bile paragraf kitabına branş denemeleri çözün. Kendinizi net kaybetmeden hızlandırmaya bakın. Süre tutarak çözün her branşı (tüm dersler için).

Temelime güvenerek AYT mat için 3D ve orijinal aldim bitirip direkt denemelere geçeceğim. Tavsiyeleriniz için tekrardan teşekkür ederim.

Temelime güvenerek AYT mat için 3D ve orijinal aldim bitirip direkt denemelere geçeceğim. Tavsiyeleriniz için tekrardan teşekkür ederim.
Güzel kaynaklar. Ekstra olarak eyüp b'nin bi soru bi yorum videolarını her gün izlemenizi tavsiye ederim. Her gün 4-5 soru izlemeniz bile çok şey katacaktır. Bana kattı en azından.

Güzel kaynaklar. Ekstra olarak Eyüp B'nin bir soru bir yorum videolarını her gün izlemenizi tavsiye ederim. Her gün 4-5 soru izlemeniz bile çok şey katacaktır. Bana kattı en azından.

Eyüb hocanın geometri serisinin kitabınıda aldim. Onunla devam edeceğim geometriye. Kenan Kara izliyordum fakat anlatımı beni boğuyordu ve bana uymuyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…