YKS sıralamaları nasıl olur?

Bişey soracağım kontrol ettim istediğim bölümler geçen sene 500-550k arası kapadı bana 450k gelirse mesela bu klavuz açıklanması deniliyor o nedir ? Yani bu vakıflarda istediğim bölümlerin sıralaması yenidenmi belirlenecek ?

Ben artıcağını düşünüyorum puanların da sıralamalarının da ancak ne kadar artacak aklımdaki soru bu

"Ek olarak istediğim üniversite 2020'de 380k, geçen sene 480k kapattı. " Gördüğün üzere belli değil. Bu sene 250k kapatabilir de.

Bunu geçen sene sorsaydın az buçuk bir şeyler tahmin edebilirdik ama bu sıralama bu sene kimse bir şey söyleyemez.

Fakat YKS ile ilgili rehberlik yapan YouTube kanallarında sıralama ile alakalı videolar gelebilir, takip etmeni öneririm. Mutlaka biri yapacaktır ve yorumlarda da "en yeni" kısmını seçerek orada da sınavdaşların ile iletişim kurabilirsin.

Net bir şey söylenemez, buradaki şeyler de tahminden öteye gidemez. İki sene sıralama belirtmişsiniz de o arada bir yerde gelir sıralaman muhtemelen.

Bir bolumun taban puanini o bolume sonuncu olarak giren kisi belirler. YOK degil, YOK sadece bazi bolumlere siralama belirtti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…