Arkadaşlar aranızda egitimci veya bu islerden anlayan biri varsa sorumu cevaplasın ne olur, okuyup geçmeyin çok korkuyorum. Öncelikle kendimden bahsedeyim 21 yaşındayım okulda iyi bir öğrenci olmama rağmen YKS de başarı elde edemedim hayata küstüm ders çalışmadım ve üniversiteye gitmedim. Ama bu sene bir karar aldım TYT ve dil çalışıyorum bu sene TYT'den 80 90 bandına çıkıp yaşadığım şehirde İngilizce öğretmenliği kazanacağım. Neden derseniz görece ilgim var ve İngilizce temelimde var hem de okuması kolay. Ve hedefime ulaşamasam bile yine güzel bir meslek. Hedefimse tıp kazanmak. Hep hayalimdi ama korktum kazanamam diye durumu benden kötü olan adamlar kazandılar. Dedim ki benim neyim eksik ben de kazanacağım zaten küçüklükten beri hayalim. Ama lise mezunu olarak kalma psikolojisini de kaldıramıyorum artık ve çok kaygı ediyorum sınav değişecek ben böyle lise mezunu olarak kalacağım diye. O yüzden kesinlikle seneye üniversiteye gideceğim. Kafamda söyle planladım bu sene TYT'den belli seviyeye geleceğim 1 sene boyunca da AYT sayısal kasacagım TYT denemeleriyle. Ama 2025'te OBP kırılacak büyük ihtimal tıp olmaz 2026'da tekrar girecegim üstelik 2 senelik sağlam çalışmayla. Bu planı kurdum ama çok korkuyorum sınava yaş kısıtlaması getirirler ya da sistem Amerika veya batı ülkelerindeki gibi olur merkezi sınav kalkar diye. Bu sene müfredatı komple değiştireceklermis ortak sınavlar vs de geldi. Sizce olur mu böyle bir şey?
Son düzenleyen: Moderatör: