YKS son 2 ay kala

Tabi temelim yoktan kastı antrenmanlara matematik seviyesi ise yetişmez. En az 2 ay lazım matematik temeli için.

Egitim hayati boyunca yatan birisi super zeka degilse 2-3 ayda matematik bitiremez. Tum konular icin en az 1 yil lazim hatta net olarak soyleyeyim. Benim 40 soruda 20 civari netlerden 30 uzerine cikmam 7-8 ayimi (bu surecte sadece matematik degil genel olarak tum derslere calisiyordum) aldi.

İnsanlar üniversite sınavına en az 1 sene çalışıyor(ortalama) ve ona rağmen ilk 5K-10K gelmiyor. Üniversite sınavda başarı her sene daha da zorlaşıyor lütfen gerçekçi olalım.
Hayır aksine üniversite sınavında başarı git gide kolaylaşıyor. Ben mesela sadece 2 ay çalışıp ilk 60 bine gireceğim. Daha da iyi yapanlar olacak.

bosuna beklemeyin arkadaslar ozel hayat problemleri bunalim bilmem ne derken ders falan kalmadi baya sure calismadim. suan deneme cozuyorum netler pek iyi degil, kazanabilecegimi de zannetmiyorum ama deneyecegim oldugu kadar.

Yanlış anlamanı istemem, ama bence hedefini yüksek koymuşsun. Bunu sonradan daha çok üzülmemen için söylüyorum. Sürekli yaparsın edersin tarzı gerçekçi olmayan bir yaklaşım da oldukça zararlı. 40K yüksek bir sıralama çünkü. Zira ben sana şöyle söyleyeyim. Ben ortalamanın bir tık üstü bir öğrenciydim. O dönemler liseye geçmek için orta okulda düzenlenen SBS sınavında 500 üzerinden 430 bir ortalama yaptım toplam 3 sınavda. Hepsi de birbirine yakın puanlardı. Lisede biraz dersleri boşladım, Lise 3'de tekrar çalışmaya başladım. Lise sonda hani sen diyorsunya sporu bıraktım - normal çalışma değil vs, senin o dediğini ben Ağustos başından itibaren istisnasız sınav zamanına kadar uyguladım toplam 10 ay. Yani şöyle diyeyim haftanın 6 günü, sabah 8'den akşam 19'a kadar full sınav odaklı bir okula gidiyordum zaten. Akşam eve gelince saat 21 gibi tekrar derse oturup gece 23'e kadar yine ders çalışıp yatıyordum. Pazar günleri de yine kendim ortalama 7-8 saat ders çalışıyordum evde. Tek hobim kitap okumaktı yani sana öyle diyeyim :D Ama bu sağlıklı bir şey değil tabi ben bu duruma lise 1-2'de pek ders çalışmadığım için düştüm. İkinci sınava 1-2 ay kala artık göz altlarım mor, kendimden geçmiş bir şekilde takılıyordum. Tüm bu çalışmanın sonucunda 70K ile Çukurova bilgisayara girdim 2016'da. Çünkü o ikinci sınav varya o ikinci sınav, tamamen bilgiye dayalı olduğu için apışıp kalıyorsun maalesef bilmiyorsan. İlk sınav gibi yoruma dayalı değil yani. 40K yapıp elektronik kazanmak o kadar kolay bir şey değil arkadaşlar. İyi seviyede matematik ve fen bilgisi ister. 40 matematik varsa 30 üzerine net ister hatta 33-34'e zorlaman gerekir. Fen'de de yine 40 soruda 30'dan fazla net ister. Şaka değil maalsef bu sınavlar. Tıp kazanan adamların hayatı bu şekilde geçiyor yani hiçbir şey tesadüf değil.
aynen abi cok haklisin, zaten 40knin yuksek oldugunu ben de biliyordum gelmese de uzulmezdim. asil kazanirim ya dedigim bolumler 95k ile kapatmis gecen sene, o bile yuksek zaten suan. neyse olacagina varacak artik napalim bidaha salmayiz :)

Son düzenleme:
Hocam takmayın kafaya. Bende lgs ye gireceğim sonraki sene. Not ortalamam 470 civarı.
Lisemi kazandığım an yan gelip yatacağım.

İnanmak harbiden başarmanın yarısı bu arada. "Yapamayacağım off çalışamadım, herkes beni geçecek 🫤 " dediğimde 400 almıştım. Kendine inan, ne olursa olsun. "Herkesi geçeceğim !" de kendine. İşte o zaman gerçekten geçersin.

Son düzenleme:
Merhaba, basligi soru sormak icin falan acmadim. Subat ayindan beri ogrencilik hayatimda ilk kez ders yuzu gordum. 12 sene dersleri uyku, kitap, telefon, muhabbet kisacasi sallayarak gecirmis biri olarak TYT ve AYT'ye tamamen 0 başladım. Hatta TYT ve AYT'yi birakalim dogru duzgun bolme islemi yapmaktan aciz sekilde başladım. Açıkçası son 2 aydir bayağı gelismis olsam da yan gelip yattim diyebilirim, TYT mat ve fen anca bitti. Yeri geldi 1-2 hafta gunde +10 saat duzenli calistim, yeri geldi calisasim gelmedi calismadim, bazen arkadaslarla 2 hafta falan aman neyse deyip ara verdik vs. siz anladiniz. Bugün beraber program yaptığımiz arkadasimla 12.04.23'te baslayacak AYT calismasini planladik. 40 gun surecek AYT programi AYT mat, AYT fen ve TYT-AYT geometri iceriyor. Bundan sonra 20-25 gunluk kalan sure ise her gun TYT-AYT denemesi ve sozel konulari maratonlayarak gececek. Normal bir program degil, normal bir senede olsak zaten sacmalik olurdu, turev integralin kalkmis olmasi bu sene tek sansimiz. Yaziyi okumus olanlar zaten yapamazsiniz diyecek ama onemli degil, sonuç mezun da olsa elimden gelenin en iyisini denememeyi kendime yediremem. Bahsettigim normal bir calisma degil, zaten TYT bitirebilmek icin haftada 6 gun gittigim sporu biraktim, yemeden icmeden kesildim, gunde kac paket iciyorum fikrim yok, Allah'tan sarma sariyorum da ucuza geliyor. Kendini sadece derse adamanin cok fazla psikolojik yan etkisi oldu simdiye kadar ama arada salarak dengelemistik, simdi ise bu sans yok, onumuzdeki 40 gun bayağı zor olacak. Senelerdir bu forumu kullanıyorum farkli farkli anilar kalmis farkli benlerden. Biri cevap versin diye degil de izimizi silemedigimiz internette bir ani olsun diye kelimelere doktum bunlari.
Hedef: estu/9 Eylül ee.
Siralama: İlk 40k sayisal.
Programda basarili olabilecek miyiz bilmiyorum, olursak sinava ne olcude yansitiriz onu da bilmiyorum. Bakalim hayat nereye goturecek, yazin tekrar bu gonderiye bakinca ya batmis ya cikmis olacagim ortasi yok 🙂 ona gore guncelleme yaparim artik. Herkese iyi calismalar.
merhaba,istediğin bölümü kazanabildin mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı