YKS tercih aralığı ne olmalı?

Herkese iyi akşamlar. Konuya hızlıca gireceğim. Sayısal 78k yaptım ve inşaat mühendisliği düşünüyorum. İTÜ inşaat müh. 64K ile almış önceki sene, YTÜ inşaat müh. 74K ile almış önceki sene. Sizce İTÜ veya YTÜ gelebilir mi?

Deprem kontenjanından dolayı depremzede olmayan benim gibilerin de taban sıralamasının içinde olmayan ve tercih ettiği yerlere girebilme ihtimali arttı ekstra olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önceki birkaç seneye bakmak lazım. Hiç 78K'ya çıkmamış bir yer için olasılık düşük. YTU ihtimal dahilinde ama kesin bir şey söylemek zor. En istediğin 50-70K arasını en başa yazıp, kesinlik istiyorsan 100K'lara kadar geniş bir aralıkta tercih yapabilirsin. 50-100K arası 70-80K aralığı yoğun olacak şekilde. Bu deprem muhabbeti ne tam olarak? Örneğin 80 normal kontenjan açmış bir okul +10 da deprem için mi açıyor yoksa 70+10 şeklinde bir durum mu var?

Yine ilk ikiye İTÜ-YTÜ şeklinde yazarım tercihte de dediğiniz gibi İTÜ'den zaten umudum yokta YTÜ belki olabilir diyordum. Deprem muhabbetini de okuldan matematikçimiz var gerçekten kaliteli birisi, o bahsetti bize de. Detaylarını bilmiyorum yani ama o dediyse bahsettiğim grubun lehine yani bana da olumlu etkisi olmuş oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…