YKS tercih sırası neye göre olmalı?

ravarius

Kilopat
Şu an yazmayı düşündüğüm bölümlere karar verdim ama sıralama nasıl olmalı ondan emin değilim. Kimisi en çok istediğinden en az istediğine sırala diyor. Kimisi başarı sırasına göre sırala diyor. Ama bana mantıklı olan istek sırası gibi geliyor çünkü bulunduğum aralıkta her sene sıralamalar absürt oynuyor. Sayısal 1983. oldum. Örneğin Boğaziçi bölümleri her sene 200-300 geriye atıyor yurt, burs, rektörlük vs. sebeplerden. Kimi bölümlerde bir sene artmış bir sene azalmış, ne olacağını kestiremiyorsun. Sizce nasıl sıralanmalı?

Tabii ki de istek sırasına göre. Gidip de sıralaması yüksek diye istemediğin tıp bölümünü okuyacak değilsin.

En çok istediğinden, en az istediğine. Bu mesleği sen yapacaksın işin ucunda, üniversiteyi 4 yıl sen okuyacaksın. O başarı sırasına göre yazma hatasını ben yaptım ve üniversiteyi bırakıp YKS'ye bu yıl tekrar girdim. OBP kırıldığı için yine istediğim yer gelmedi 100k kişi geri attı. Demek istediğim o ki, bu yıl tekrar hazırlanacağım ve çöpe giden koskocaman 2 yılım var. İstediğine göre sırala, kendini önemsiyorsan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı