YKS tercihi önerisi

taha01616

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, YKS tercihlerine uzun süredir bakıyorum ama ne yapacağıma hala karar vermedim. Sıralamam da kötü mezuna kalmayıp KPSS yapacağım ama ne okusam bilmiyorum.
Sözel 150k.
EA 650k.
TYT 600k.
Biraz araştırıp 2 yıllık;
Bilgisayar programcılığı, makine, otomotiv teknolojisi, ve en kafama yatan adalet tarzı bölümler buldum,
Sözelden coğrafya falan var bazı yerlerde ama bilmiyorum.
Son 4 saatim vakit ayıranlara çok minnettar olurum. Spor yapmayı çok severim fit biriyim, çok iyi PC kullanırım, tarihe ilgiliyim ve amacım KPSS ile devlet memuru olmak, ancak bu sırada boş bir üniversite okumak hiç ama hiç istemiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Hocam 2 yıllık okumayın gelin 1 yıl daha çalışıp mis gibi "Bilgisayar Mühendisliği" yazın kafanız rahat olsun.

Tercihler Bursa'ya yakın şehirler civarında olacak ama ondan önce bana bir bölüm fikri verebilecek biri var mı?

Hocam 2 yıllık okumayın gelin 1 yıl daha çalışıp mis gibi "bilgisayar Mühendisliği" yazın kafanız rahat olsun.

Hocam, doğru diyorsun da ben 1 yıl daha evde boş durmak istemiyorum. Bu sene de çok mezun var seneye de ne olacak belli değil. 2 yıllık değil de 150k sözelle tarih falan olmaz mı? Bilemiyorum ya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka yok mu hocam fikir verecek?
Hibrit ve elektrikli taşıtlar teknolojisi bölümü hakkında bilgisi veya yorumu olan,
2 yıllık adalet önlümü hakkında yorum yapacak kimse yok mu?

Hocam öğretmenliklere bakın bence. Özellikle tarih değilde okul öncesi gibi olabilir.

Hocam öğretmenliklere bakın bence. Özellikle tarih değilde okul öncesi gibi olabilir.
150K sıralamayla okul öncesinin o'su gelmez.
Düz coğrafya bölümünden okuyup herhangi bir dala girmek mantıklı. Ben de 90K yaptım sözelden coğrafya bölümü yazdım iyi şehirlerden.

Hibrid ve Elektrikli taşıtlar teknolojisi, Adalet, Otomotiv Teknolojisi, Makine. Bu tür bölümlerden bir şey olmaz mı?

150K sıralamayla okul öncesinin o'su gelmez.

Düz coğrafya bölümünden okuyup herhangi bir dala girmek mantıklı. Ben de 90K yaptım sözelden coğrafya bölümü yazdım iyi şehirlerden.
Coğrafyayı da severim, mezun olunca iş imkanım olur mu? Bir de coğrafya mı yoksa 2 senelik adalet, hibrid ve elektrikli taşıtlar teknolojisi, otomotiv teknolojisi, makine gibi bölümler mi daha iyi iş imkanı vs. verir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer bölümler hakkında bir bilgiye sahip değilim, senin iyice araştırman lazım iş bulma konusunda o bölümlerin.

Coğrafya için konuşacak olursam, birçok yapabileceğin iş var. İstersen formasyon alıp öğretmende olabiliyorsun. Aratıp detaylıca bakabilirsin.

Hocam 2 yıllık okumayın gelin 1 yıl daha çalışıp mis gibi "Bilgisayar Mühendisliği" yazın kafanız rahat olsun.
Makine mühendislerinde DGS yapmış kişiler daha kolay iş buluyor. Direkt 4 yıllık okuyanların pratik bilgisi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…