Merhaba, ben 11. sınıfa geçiyorum dediğin gibi okulların açılmasına 12 gün kaldı ve bu 12 günde 9. sınıfı tekrar etmek istiyorsan zor konuları ve 10. sınıfı kolaylaştıracak konuları seçmelisin çünkü 12 güne hepsini sığdıramazsın ve şimdi çalışsan sonra unutursun. Bu konuda sana tavsiyem matematikte üçgenler konusunu adın gibi bilmen lazım 10. sınıfta çokgenler ve dörtgenler konusunda büyük yardım sağlayacaktır.
Üniversite konusuna gelirsek ben de yazılım mühendisliği düşünüyorum ve İzmir ekonomi üniversitesi'ni araştırıyorum şu sıralar, ama sen TYT-AYT ve üniversite düşünmek için daha çok zamanın var o yüzden bunları hiç şimdiden dert etme
Öncelikle TYT ve AYT'den bahsedeyim sana, TYT de sadece 9 ve 10.sınıf konularından soruluyor, AYT ise sadece 11 ve 12.sınıf konularından soruyor yani şu an için ne AYT ne de TYT kitabı almana gerek yok. O yüzden sen 10.sınıfta konuları yalayıp yut, düzenli çalış ve olabildiğince kitap oku. özellikle dikkat etmen gereken şey ise ortalamanı ve sınavları dikkate almak olacak. Çünkü bu YKS de senin sıralamanı etkileyecek. Sana tavsiyem ortalamanı 93'den aşağı tutma.
10. sınıf kitap tavsiyelerine gelirsek bilgi sarmal yayınlarını tereddüt etmeden alabilirsin. Onun dışında matematikten: Acil matematik, orijinal yayınları çok popüler. Ben diğer derslerden çoğunlukla bilgi sarmal kullandım.
Planlı programlı çalışma konusuna gelirsek açıkçası bu benim de başarılı olamadığım bir konu maalesefama başaran insanların sırrı da bu. Düzenli çalışma olmadan olmuyor. Ben de bu konuda eksik olduğum için pek tavsiye veremeyeceğim ama düzenli çalışamamanın nedenini bulup çözüm odaklı olman seni başarıya götürebilir.
Son olarak 10. sınıf konusunda vermek istediğim birkaç tavsiye daha var. Öncelikle 10.sınıf konuları özellikle matematik üzgünüm ama tokat gibi çarpıyorfizik ve kimya da aynı şekilde zor. Yani 10. sınıf asla 9 gibi değil ama 11 de asla 10 gibi değil o yüzden sana tavsiyem 10. sınıftayken boş zamanlarını mümkün olduğunca gezerek, sosyalleşerek, kitap okuyarak geçir çünkü bunları yapmak 11. sınıfta pek mümkün olmayacak. Ve bende etkisi çok yüksek olan bir çalışma stili var o da dersten önce konuyla ilgili video izlemek. Bu konunun derste tam oturmasına ve kalıcılığı sağlıyor
Ayrıca 10.sınıfta hazır vaktin varken bir yandan yazılımla ilgilenmek mesela Python öğrenmeye başlamak senin için çok faydalı olacaktır.
Benim verebileceğim tavsiyeler bunlar:]
Tek tek okudum çok teşekkür ediyorum önerdiğin kaynak kitapları her seviyeye uygun mu ben daha seviyemi bile bilmiyorum çünkü
Şimdi 10. sınıfın içinde iken hem 9. sınıfa hem de 10. sınıfa çalışmak gerekiyor değil mi? 9. sınıfı tekrar etmek için de ayrı test kitabı alınması gerekiyor zannedersem. 9 ve 10 için hangi derslerden kaynak almalıyım matematik fizik kimya biyoloji Türkçe yeterli olur mu yoksa ayrı hangisini önerirsin? Tekrar teşekkür ediyorum.
Ha bir de şu 12 günde sadece üçgenler çalışsam faydası olur mu? Boş kalmayalım en azından.
9'un hepsi için ayrı soru bankası mi almalıyım? 9. sınıf yıl ortalamam 82.5 idi umarım geç kalmamışımdır. Ben kolay kitap zor kitap anlamıyorum seviyemin ne durumda olduğunu da bilmiyorum hayatımda test kitaplarını sevdiğim bir anı hatırlamıyorum.9. sınıf için tüm derslere çalış. Özellikle biyolojiye. Çünkü 11. sınıfa geldiğin zaman 9. sınıf biyoloji bilgisi gerekiyor. Ama dediğim gibi 9 ve 10. sınıfta tüm derslerin iyi olsun çünkü TYT de tüm derslerden sorumluyuz. AYT de ise sorumlu olduğumuz derslerden.
Matematikte acil yayınları biraz zor bir kitap. Önce daha kolay kitaplarla başlamanı öneririm.
Aslında 10.sınıfken 9. Sınıf çalışmana gerek yok ki bunu yapmak için zamanın kalcağını zannetmiyorum ama kalırsa tabiki yapabilirsin. TYT daha çok 10u bitirdikten sonraki yaz tatilinde hallediliyor. 9u illa tekrar etcem diyorsan sayısalcı olduğun için 9.sınıf matematik alabilirsin çünkü halletmesi, hızlanması en zor derslerden biri. Yoksa diğer türlü tüm dersleri 10 la beraber 9 u götüremezsin, en azından matematik temelin iyi olur.Tek tek okudum çok teşekkür ediyorum önerdiğin kaynak kitapları her seviyeye uygun mu ben daha seviyemi bile bilmiyorum çünkü
Şimdi 10. sınıfın içinde iken hem 9. sınıfa hem de 10. sınıfa çalışmak gerekiyor değil mi? 9. sınıfı tekrar etmek için de ayrı test kitabı alınması gerekiyor zannedersem. 9 ve 10 için hangi derslerden kaynak almalıyım matematik fizik kimya biyoloji Türkçe yeterli olur mu yoksa ayrı hangisini önerirsin? Tekrar teşekkür ediyorum.
Ha birde şu 12 günde sadece üçgenler çalışsam faydası olur mu? Boş kalmayalım en azından.
Elimde kaynak yok iken üçgenleri de nasıl halledebilirim bilmiyorum ama şu an anladığıma göre 10. sınıfta 10. sınıfı mükemmelleştirmeye çalışıp 11 ve 12'de TYT AYT deneme kaynak vb. almalıyım. Doğru muyum?Aslında 10.sınıfken 9. Sınıf çalışmana gerek yok ki bunu yapmak için zamanın kalcağını zannetmiyorum ama kalırsa tabiki yapabilirsin. TYT daha çok 10u bitirdikten sonraki yaz tatilinde hallediliyor. 9u illa tekrar etcem diyorsan sayısalcı olduğun için 9.sınıf matematik alabilirsin çünkü halletmesi, hızlanması en zor derslerden biri. Yoksa diğer türlü tüm dersleri 10 la beraber 9 u götüremezsin, en azından matematik temelin iyi olur.
Arkadaşın da dediği gibi acil yayınlarını matematiğine güveniyorsan alabilirsin aynı şekilde orijinal de zor. Başlangıç için (orta-üst düzey)bilgi sarmal iyi olabilir ama seviyen nasıl bilmediğim için pek emin olamıyorum. Bunu 10 a geçince sen belirlersin zaten hangi kaynağı alman gerektiğini. O yüzden şimdiden kaynak almana gerek yok okul açılınca alabilirsin.
Ve kalan 12 günde üçgenler çalışman gerçekten çok iyi olur
Evet aynen öyle. Öneri için de teşekkürler ziyaret edeceğimElimde kaynak yok iken üçgenleri de nasıl halledebilirim bilmiyorum ama şu an anladığıma göre 10. sınıfta 10. sınıfı mükemmelleştirmeye çalışıp 11 ve 12'de TYT AYT deneme kaynak vb. almalıyım. Doğru muyum?
Ayrıca yazılım öğrenmek için patika.dev sitesini ziyaret edebilirsiniz sıfırdan ileri seviye eğitimler bulunuyor ayrıca discord adresleri de var. Atıyorum web geliştirme alanında ilerlemek istiyoruz başladık patikaya adamlar internet nedirden başlayıp ilerliyor.
Eki Görüntüle 1502139
Rica ederim ben de şimdi deniyorum bakalım. İstersen muhabbet açısından bir adresini bırakırsan beraber başka vakitlerde de konuşabilirizEvet aynen öyle. Öneri için de teşekkürler ziyaret edeceğim
Adres vermeyi denedim ama yasakmışRica ederim ben de şimdi deniyorum bakalım. İstersen muhabbet açısından bir adresini bırakırsan beraber başka vakitlerde de konuşabiliriz