SingleMove
Hectopat
Daha fazla
Geç kaldığımın farkındaydım, temelim yoktu. Şu an temel atma kampındayım ve tahminen 2 haftaya tamamlamış olurum. O zamana kadar YKS'ye 6 ay kalmış olacak. 6 ay kala TYT'ye başlasam, şubat gibi de AYT'ye geçsem, bu süreçte eşit ağırlıkta ilk 30 bin sıralama yapabilir miyim? Şu an günde 6 saat çalışıyorum ileride 8 9 saate çıkarma gibi bir hedefim var.
Verdiğin tavsiyeler ve cevap için teşekkür ederim şuanda ilk 12 konuya çalışıyorum zorlamıyor ama asıl TYT kısmı falan nasıl olur bilmiyorum. İstediğim bölüme baktım en son 42 bin ile almış. Son yıllarda 38-42 bin arası alım yapıyor yani hedefim 40 bin şuan hem daha yapılabilir bir hedef gibi gözüküyorMatematiği anlayabilen biriysen halledebileceğini düşünüyorum fakat önünde başka engeller var.
Öncelikle çok çalışsanız bile eşit ağırlıkta azıcık olsa bile ihtiyacın olacak.
Şans ihtiyacının sebebiyse edebiyat ve tarihin tamamını bilemeyeceğinden bilmediğin yerden soru gelme ihtimali var. Fakat burada coğrafyayı dışarıda tutuyorum çünkü coğrafyanın tamamı bilinebilir. Ben sırf bu yüzden edebiyat-tarih ağırlıklı çalıştım. Son 4 ay civarı ağırlıklı edebiyat ve tarih çalıştım fakat edebiyat 19-3, tarih 8-2 geldi. Kısaca gerçekçi olmak gerekirse iş biraz zor. Şahsen ben edebiyat için 22-1, tarih 10-0 yapmayı hedefliyordum.
Şimdi gelelim çözümlere.
Dediğim gibi matematiği anlıyorsan sistemli çalışma ile halledebilirsin. Zaman ve konu konusunda sıkıntı yaşayacağın tarih ve edebiyat için gününün her bir saniyesinde yanında bir konu anlatımı bulundurup her boş kaldığında okuman ve tekrar etmeni söylemem gerek. Edebiyatta yazar-eser eşleştirmelerinde yazarların isimleri ve eserleri birbiri ile çağırışım yaparak akılda kalıcı yapabilirsin. Burada asla ve asla bütün eserleri ezberleyebileceğin veya ezberlemen gerektiği gibi bir yanlış düşünceye kapılma. Burada yapman gereken şey hocalarına sınavda çıkabilecek yazar eserleri ve konu başlıklarını anlatmasını istemen olacaktır. Bu senin şansa olan ihtiyacını sıfırlamayacak fakat önemli bir ölçüde azaltacaktır. Dershaneye gidiyorsan her hafta denemelere düzenli katıl ve hatalarını gözden geçirip tekrarını yap. Son olarak okul veya dershanede yapılan denemeler dışında kendin deneme çözmeyi ihmal etme. Sözel derslerde branş denemeleri sana bu konuda çok işe yarayacaktır.
Matematik konusunda bende çok iyi olmadığımdan çok bir yorum yapamayacağım
Şu ana kadar yazdıklarım AYT ile ilgiliydi.
TYT içinse ben şahsen paragraf-problem-deneme-konu anlatımı dörtlüsü dışında ekstra birşey yapmadım. Fakat TYT sınavının en kritik kısmı paragraf kısmıdır çünkü zaman konusunda çok fazla zaman kazandırabildiği gibi kaybettirebiliyorda. Buna örnek olarak bir tanıdığımın TYT sınavında türkçeyi bitirdikten sonra 35 dakikası kalmasını söyleyebilirim. Bu yüzden paragraf çözme ve okuduğunu anlama becerini ne kadar geliştirirsen sana o kadar fayda sağlar. TYT netleri bu yüzden deneme çözerek artar. Çözersin, tekrar çözersin, alışırsın ve çözebilmeye başlarsın.
Sanırım söyleyeceklerim bu kadar. Hedefin imkansız değil ama gerçekçi olmak gerekirse önünde zor bir yol var.
Başarılar diliyorum.
Sen 30K yapmaya bak sıralamalar geri çekebiliyor.Verdiğin tavsiyeler ve cevap için teşekkür ederim şuanda ilk 12 konuya çalışıyorum zorlamıyor ama asıl TYT kısmı falan nasıl olur bilmiyorum. İstediğim bölüme baktım en son 42 bin ile almış. Son yıllarda 38-42 bin arası alım yapıyor yani hedefim 40 bin şuan hem daha yapılabilir bir hedef gibi gözüküyor
Sen 30k yapmaya bak sıralamalar geri çekebiliyor.
Verdiğin tavsiyeler ve cevap için teşekkür ederim şu anda ilk 12 konuya çalışıyorum zorlamıyor ama asıl TYT kısmı falan nasıl olur bilmiyorum. İstediğim bölüme baktım en son 42 bin ile almış. Son yıllarda 38-42 bin arası alım yapıyor yani hedefim 40 bin şu an hem daha yapılabilir bir hedef gibi gözüküyor.
Geç kaldığımın farkındaydım, temelim yoktu. Şu an temel atma kampındayım ve tahminen 2 haftaya tamamlamış olurum. O zamana kadar YKS'ye 6 ay kalmış olacak. 6 ay kala TYT'ye başlasam, şubat gibi de AYT'ye geçsem, bu süreçte eşit ağırlıkta ilk 30 bin sıralama yapabilir miyim? Şu an günde 6 saat çalışıyorum ileride 8 9 saate çıkarma gibi bir hedefim var.
Bıyıklı matematiğin 10 günde temel atma kampındayım şimdilik iyi gidiyor 3. gündeyim ama bir günü bitirmek uzun sürüyor 6 7 saat belki daha fazla sürebilir haberin olsunMerhaba temel atma kampı olarak hangisini önerirsin?