YKS'de AYT 67.5, TYT 50 net ile sözelde hangi bölümler gelir?

İnternette sıralama hesaplama siteleri var bu sitelerden geçtiğimiz yıllardaki sıralamalarınıza bakarak kabataslak sıralamanızı tahmin edip bölümlerin üniversitelerdeki taban sıralamalarına bakabilirsiniz.

Merhaba, malum YKS'ye son 1 hafta kaldı ve ben de YKS'ye gireceğim.
TYT'de genel olarak 50-52 net.
AYT'de 67-70 net yapıyorum. Bu sonuçlar ile sözelde hangi bölümler gelir, iyi bölümler gelir mi?
Açıkçası sıralaman neye denk geliyor bilmiyorum ancak eğer yukarıda arkadaşın dediği gibi ilk 3k ise özel eğitim veya okul öncesi bölümlerine yönetebilirsin. Fakat bu bölümleri önünün kamu da biraz daha açık olmasından dolayı söylüyorum. Öğretmenlik falan derdim ancak onların da ne olacağı belli değil. Bunların dışında sevdiğin bir bölümün daha iyi üniversitelerinde okuyabilirsin.

Sözel diğer alanlara göre çok daha farklı oluyor. Ben çok fazla bir çeşitlilik göremiyorum.

Merhaba, malum YKS'ye son 1 hafta kaldı ve ben de YKS'ye gireceğim.
TYT'de genel olarak 50-52 net.
AYT'de 67-70 net yapıyorum. Bu sonuçlar ile sözelde hangi bölümler gelir, iyi bölümler gelir mi?

İlk 3 bin - 2.5 bin gibi bir sıralamaya denk geliyor (ortalama zorlukta bir sınav için konuşuyorum) bu sıralama için de yeteneğin varsa "Gastronomi ve Mutfak Sanatları" bölümünü öneririm. Ayrıca "Özel Eğitim Öğretmenliği" bölümü de atanma sayısı fazla olduğu için tercih edilmesi mantıklı bir bölümdür. Geriye kalan sözel bölümleri önermiyorum, Edebiyat-Sanat-Tasarım-İletişim Fakültesi bölümlerinden uzak durmanı tavsiye ederim, özellikle de iş bulmak açısından.

Evet yeterince düşündüm ve bu hedef için kendime 50 yıllık ve her biri 10 yıl sürecek olan 5 aşamalı plan hazırladım.İlk aşamayı bitirmek üzereyim
Planlamak güzel bir şey hocam. Ancak bu sizi psikolojik olarak epey bi etkileyebilir planlarınızın yanına bunları da katmalısınız. Zira sadece lisans okumak akademisyen olmak için yetmiyor. Bazen vakıf ünileri yüksek lisans veya yüksek lisans öğrencisi alıyor. Kimi zamanda bu doktoraya kadar uzanıyor. Yani minimum işe girme süreniz 6-10 yıl arası bir süre. Bu tabii ki şanslıysanız çünkü akademisyenlik camiasında durumlar çok karmaşık ve bir yerlere girmek çok zor. Okuyacağınız bölümünde tek gideceği yol burası farklı bir iş sahasında çalışma imkanınızda olmayacaktır. Bu sebeple bölümün mezunlarıyla genellikle TSK veya Emniyet'te karşılaşabiliyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı