YKS'de dikkat ve işlem hataları vb. hatalar nasıl düzeltilir?

TrickyBasket607

Hectopat
Girdiğim TYT sınavlarında hepsinde illa 5-10 tane dikkat hatası ve işlem hatası yapıyorum ve en az 5-10 net etkiliyor tüm sınavlarda. Örnek olarak dün girdiğim 3D TYT sınavında matta 31 doğru 6Y 3B var ama gerçekten çözemediğim sadece 2 soru var, onlarda da ne anlatmak istiyor onu anlamadım. Hatalarım örneğin 2/10'u 0.2 değil de 0.1 bulmak, sonra soruda 3 boş yer var demesine rağmen 5 saniye sonra bir anda 2 boş yer var olarak almam ya da 5-3'ü 2 bulmam gerekirken saçma sapan şekilde bulamıyorum veya rastgele dört işlem yapamıyorum. Hata yapıp duruyorum. Fende de aynı şekilde işlem hatası veya okurken hangisi açıkta kalır diye değil de hangisidir diyor diye okuyup ona göre işaretliyorum ve yanlış geliyor. Bu tarz hataları yaşadınız mı, yaşadıysanız nasıl çözdünüz? Söylerseniz çok mutlu olurum çünkü bıkkınlık getirmeye başladı.

Girdiğim TYT sınavlarında hepsinde illa 5-10 tane dikkat hatası ve işlem hatası yapıyorum ve en az 5-10 net etkiliyor tüm sınavlarda. Örnek olarak dün girdiğim 3D TYT sınavında matta 31 doğru 6Y 3b var ama gerçekten çözemediğim sadece 2 soru var, onlarda da ne anlatmak istiyor onu anlamadım. Hatalarım örneğin 2/10'u 0.2 değil de 0.1 bulmak, sonra soruda 3 boş yer var demesine rağmen 5 saniye sonra bir anda 2 boş yer var olarak almam ya da 5-3'ü 2 bulmam gerekirken saçma sapan şekilde bulamıyorum veya rastgele dört işlem yapamıyorum. Hata yapıp duruyorum. Fende de aynı şekilde işlem hatası veya okurken hangisi açıkta kalır diye değil de hangisidir diyor diye okuyup ona göre işaretliyorum ve yanlış geliyor. Bu tarz hataları yaşadınız mı, yaşadıysanız nasıl çözdünüz? Söylerseniz çok mutlu olurum çünkü bıkkınlık getirmeye başladı.

Hocam soruları biraz daha sakince okumayı deneyebilirsiniz benim de çok dikkat hatam oluyordu artık soru çözerken daha yavaş daha dikkatli bir şekilde kelime kelime tane tane okuyorum.

Belki bu şekilde çözebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı