YKS'de eksi 0.25 net sıfır net yapanların arkasına atar mı?

522917

Decapat
Merhaba. YKS fen kısmında 0D 1Y yaparak -0.25 net yaptım. Bu yaptığım net genel sıralamada fen kısmını hiç yapmamış, yani neti 0 olanların arkasına atabilir mi beni? Atmasa da puanıma veya sıralamama nasıl bir etkisi olur, söyleyebilir misiniz?

dediğim gibi fende 0 net yapanların arkasına mı atar.
Evet atar. Ama minimal bir etkisi olur.

Ne kadar etkisi olur yani
Tahmini netlerinizi YKS sıralama hesaplama sitelerinden birine girin, biri fen 0 net diğeri -0,25 net olacak şekilde hesaplarsınız, iki hesaplamanın sıralama farkına bakarsınız.

Yaklaşık olarak TYT'de 0,8, sayısalda 0,3, eşit ağırlık ve sözelde 0,33, dilde 0,4 puan geri atacağını tahmin ediyorum. Pek bi etkisi olmaz, düşük net bandında ektisi hiç denecek kadar azdır.

Yaklaşık olarak TYT'de 0,8, sayısalda 0,3, eşit ağırlık ve sözelde 0,33, dilde 0,4 puan geri atacağını tahmin ediyorum. Pek bi etkisi olmaz, düşük net bandında ektisi hiç denecek kadar azdır.
çok teşekkürler. Peki bu eksi net beni 0 net yapanların arkasına mı atar yoksa toplam net olarak mı arkaya atar. Çünkü 0 net yapanların arkasına atarsa baya geri atar diye düşünüyorum. Ama toplam nete bakılıyorsa o zaman dediğiniz gibi olur.

Geriye atar diye kaç kere daha denmesi gerekiyor? Okuduğunu anlamalısın. Ne kadar sorarsan sor aynı cevabı alacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…