YKS'de ilk 10-20 bin sıralama nasıl yapılır?

Ecolofy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba hocam. Bu sene 12. sınıf öğrencisi olarak sayısal alanda YKS'ye hazırlanıyorum. Henüz AYT'ye hiç başlamadım ve hiç denemeye girmedim ancak 11. sınıf temelim iyi. TYT bir türlü yükselmiyor, 70'lerde takılı kaldım. Herhangi bir koçluk ya da dershane yardımı almadan hazırlanıyorum sadece belirli bir kurumun denemelerine haftalık gidiyorum. Türkçem 30 civarında geliyor, sosyal ve fen genellikle 10-15 arası geliyor ve TYT matematik 15-20 civarı geliyor -fen ve matematikten konu eksiklerim hala var, kapatmaya çalışıyorum-. Okulda bazı boş kaldığım dersler ve teneffüsler dışında neredeyse hiç çalışamıyorum, evde de olsa olsa 5-7 saate çıkıyor. Hedefime baktığımda hiç yeterli gelmiyor. Okul eşliğinde nasıl verimli (belki daha uzun saatler) çalışabilirim, kalan süreçte nasıl bir strateji izlemeliyim ve AYT adına neler yapmalıyım? Hedefim durumuma göre çok sofistike mi kalıyor? Verebileceğiniz her türlü tavsiyeye ve eleştiriye açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Henüz AYT'ye başlamamak büyük bir eksiklik. En kısa sürede başlaman lazım. TYT Matematik için deneme, geometri, problem rutini şeklinde çalışmanı öneririm. TYT Türkçe için her 2-3 günde bir branş denemesi .Fendeki optik-dalgalar gibi uzun konuları atlayabilirsin ara tatilde çalışırsın.

Okul için bulduğunuz boşluklarda çalışmak dışında maalesef elinizden pek bir şey gelmez. Eğer müdürle samimiysen belki haftada 1 gün izin alabilirsin. TYT adına yapabileceğin en iyi şey bütün konulara değil denemede sürekli boş veya yanlış yaptığın konulara çalışmak olacaktır. TYT netlerinin arttırmak gerçekten çok zor dediğim gibi yapamadığın konulara odaklanmak lazım genelde en büyük eksiklikler geometri-fizik-dil bilgisinden kaçıyor sorular.

Denemede kendi stratejilerini belirle. Geçen forumda birini gördüm Türkçeden 30. sorudan başlıyo sonra başa dönüyo Türkçe bitince direkt geometriye geçiyo falan bir sürü dalga dümene giriyor. Bu kadar saçma sapan olmayan bir sırlama yap şahsen Türkçe-Sosyal-Fen-Matematik öneriyorum ama tabi ki kişiden kişiye değişir.

AYT ABAN! Verebileceğim en iyi tavsiye bu. AYT çalışılınca harbiden yapılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…