YKS'de Kronometre Kullanmak Ne İşe Yarıyor?

ballisthenos

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam,
YKS'ye hazırlanıyorum ve son zamanlarda birçok kişi “kronometre ile çalış” diyor. Ben de merak ettim:

Kronometre gerçekten ne işe yarıyor?
Hangi derslerde veya soru tiplerinde kullanmak daha faydalı?
Deneme çözerken mi, günlük çalışmalarda mı daha etkili oluyor?

Özellikle zaman yönetimi konusunda çok zorlanıyorum.
Kronometre kullanmak gerçekten süre kontrolünü geliştiriyor mu yoksa gereksiz mi?

Kullananlar varsa kendi yöntemlerinizi ve önerilerinizi yazabilirseniz çok sevinirim.

Açıkçası ben sedece deneme çözerken kullanıyorum ama siz zaman kontolonde nasıl bir zorluk çekiyorsunuz acaba ona göre bir tavsiye verebilirim.

Açıkçası ben sedece deneme çözerken kullanıyorum ama siz zaman kontolonde nasıl bir zorluk çekiyorsunuz acaba ona göre bir tavsiye verebilirim.
Hocam dersleri süreye ayıramıyorum örneğin hangi dersi. kaç saat çalışacağımı bilmiyorum örneğin direkt matematik çalışınca 4-5 saatimi bile buluyor böylelikle diğer derslere zamma ayıramıyorum.

Hocam her derse süre biçiyor ona göre ayarlıyor hepsini.

Hocam mesela paragraf çözerken veya Türkçe denemesi çözerken gerçekten de olması gereken bir şey.

Çünkü gerçek sınavda da zamanla yarıştığımız için çözdüğümüz soruların süresini sürekli düşürmek zorundayız yani az sürede çok soru çözmemiz lazım.

Paragraf çözerken, Türkçe denemesi çözerken, TYT matematik çalışırken kullanmanızı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…