YKS'de matematik netlerini artırmak için hangi konulara odaklanılmalı?

911769

Femtopat
Öncelikle merhaba ve sorunlarıma düzgün cevap vermeyecekseniz okumanıza gerek yok.

Ben lisede pazarlama ve sigortacılık okudum. 12. sınıfta 10 ay boyunca staj yaptım. Şu an elimde bir meslek var evet ama meslek lisesi zaten zar zor anlayabildiğim matematiğide bize göstermiyordu. 11 ve 12 de matematik görmedik. Ve şöyle ki hayatım boyunca matematiği diğerlerinden geç anladım ya da hiç anlayamadım. Babam sürekli bana matematik kitapları aldı ve çalışıp öğrenmem için zorladı ama hiçbir şey başaramadım. Benim matematik zekam olmadığını bir türlü aileme anlatamadım.

Zaten hiçbir zaman mükemmel notlarda alamadım. Tek iyi olduğum konu ezber yapmaktı, dil öğrenmekti. Bana çabalarsan yaparsın demeyin çünkü 10 senedir aynı cümleyi duyuyorum.

Şimdi liseden mezunum ve TYT'de çok kötü bir puan yaptım. O yüzden tekrardan çalışıyordum ama son zamanlarda o kadar bıktım ki. Eylül ayında çalışmaya başladım, kendime program yapmıştım ve babam Doping Hafıza aldı. Doping Hafıza'nın bir etkisi var mı derseniz hayır. YouTube'dan çalışsaydım belki daha iyi netler yapardım diyorum.

Babam umutla benim sınavda çok iyi bir sonuç yapmamı bekliyor. Sonuçtan daha çok matematiği iyi yapmamı beklediğini biliyorum. Bana hep çalışmaların nasıl gidiyor kızım deyip duruyor, ben de mecburen iyi diyorum. O kadar çöktüm ki bu yıl anlatamam. Belki mezuna bırakıp çalışanlar beni anlar. Önce çok hevesli başlayıp hiçbir şey öğrenemediğim için hevesim kaçtı.

Şu an 18 yaşındayım. Bir yıl daha sınava çalışmak istemiyorum:\

Şu 20 günde mucize yaratamam ama en azından net getirebilecek TYT matematik konularını bana söylerseniz çok mutlu olurum.

Bu arada TYT ve YDT'ye gireceğim.

Şimdiden cevap vereceklere teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kankam süre çok kısıtlı ama bence en azından 15 netlere çekilebilir
Şu kampı sınava kadar zorlarsan bitebilir. Ama günlük en az sadece matematiğe 6-7 saat verirsen olur
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ve hoca çözmeden önce her soruya uğraş öyle izle.

Geçen sene ben de hiç Matematik yapamayanlardandım. Dönem başından çalışmalarla birlikte 25-30 nete çıkardım. Pek süre kalmamış ama yine 15-20 net yapmak mümkün. Kolay halledebileceğin konuları sıralıyorum:

Problemlere odaklanabilirsin. Bayağı bir soru çıkıyor. Bol problem çöz. Sabır isteyen bir iş.
Sayısal mantık soruları çıkabilir onlardan da net yakalayabilirsin.

Mezuna kalmak karar vermesi ve kaldırması çok zor bir iş katılıyorum. Ben çok zorlandım mezuna kalırken. Yıprandım, usandım ama yılmadım. Bu konuda haklısın.

Problem, Temel Kavramlar, Bölme-Bölünebilme, Mantık, Küme gibi konuları halledersen 15-20 net yakalayabilirsin. Geçen sene 0 matematik çalışması ile TYT Matematik'te 11 net yaptım.
Temel Kavramlarda belli bir formül yok direkt mantığına göre yapabilirsin.
Problemlerde yüzde/karışım/işçi/hız problemlerinin 1-2 formülü var onlara bakabilirsin.
Başka sorun olursa yazabilirsin. YKS 2025'te Başarılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…