YKS'de mezuna kalıp ilk bin yapmaya çalışmak mantikli mi?

829540

Femtopat
Selam herkese, bu sene YKS girdim hiç çalışmadım ve sayisaldan 500k yaptım OBP 90.6 mezuna kaldım. 1 Eylül'de başlamayı düşünüyorum 9-10 ay boyunca günlük 4,5 saat uyuyup, günlük 12-15 saat sınava çalışsam sayisaldan ilk bin gelebilir mi? Çalışma yöntemini biliyorum kafam yatkın konulara hakimim ama çalışmadım. Linç etmeden ve dalga geçmeden düzgünce cevap ve taktik verir misiniz?

Her gün 4,5 saat uyuyup 12-15 saat arası çalışabilmen için insanüstü bir varlık olman lazım hocam. İlk bin yerine daha insancıl uyku sürenden kısmadan verimliliğini aylarca götürebileceğin bir düzen daha mantıklı olur. Aylar boyunca 12-15 saat çalışılabileceğini sanmıyorum. Süreyi biraz düşürerek devamlılığı artırmaya odaklanman lazım bence.

Günlük 4.5 saat çoğu insanın bünyesi için yeterli bir miktar değil. Kendi bünyenizi kendiniz daha iyi bilirsiniz fakat yorgunluktan çalıştığınız hiçbir şeyi anlamadığınız seviyeye gelirseniz uyku sürenizi arttırmayı deneyebilirsiniz.
Onun dışında 9 ay içinde derece yapılabilir.

Hocam öncelikle sakin olun önünüzde uzun bir süreç var günde 12-15 saat çalışmanıza gerek yok 1 eylülden ziyade yarın dersinize başlayın kasımın sonlarına kadar günde 6 saat hayli hayli yetecektir daha sonra süreç ilerledikçe günde 8-9 saate çıkarsınız ancak 12-*15 saat size sadece zarar verir ve ilk 1000 e girmek de imkansız değil tabiki yapabilirsiniz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı