YKS'de OBP kırılır mı?

Arkadaşlar ben 2023 YKS'ye girdim ve yerleştim fakat üniversitemi ve bölümümü sevmediğim için tekrar hazırlanmaya karar verdim fakat 2024 YKS yerine 2025 YKS'ye gireceğim. Bir arkadaşta şöyle deyip kafamı karıştırdı. OBP'nin düzelmesi için önce 2024 YKS girip ardından 2025 YKS girmen gerek dedi. Bana mantıksız geldi şahsen bildiğim kadarıyla yerleştikten 1 sene sonra OBP düzeliyor diye biliyorum ben. Konu hakkında bilgisi olursa aydınlatırsa sevinirim.

Yerleşince kırılıyormuş.

Son düzenleme:
Benim bildiğin obpn yoksa yani bir kez kullandıysan diğer seneler 50 olarak alınıyor.

2 sene süresi var

Bu sene sınava girmesen de bir şey olmaz seneye OBP düzelecek. Yani sadece bu sınavlık OBP kırık.

Hocam benim bildiğim girersen ve sonraki yıl tekrar girersen kırık olur ama bir yıl bırakıp tekrar girersen normal obp olur yanlış mıyım?
Girmeyle değil yerleşmeyle kırılıyor. Tercih yapıp açıkta kalsan da kırılmaz.

Bu seneki sınavda bir yeri kazanmazsan evet.

Bu arada yatay dikey geçiş falan bir şeyler oluyor tam bilmiyorum onlardan şansını dene bir de istersen.

Yok bu sene girmeyeceğim seneye 2025'e gireceğim.
Hocam ben direkt bölümü, ortamı ve üniversiteyi sevmedim açıkçası. Çok yüksek bir puanda yapmadım. Potansiyelimi tam değerlendirip adam gibi çalışıp iyi bir yer istiyorum. Cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…