YKS'de OBP kırılır mı?

Hocam benim bildiğim girersen ve sonraki yıl tekrar girersen kırık olur ama bir yıl bırakıp tekrar girersen normal obp olur yanlış mıyım?
tercih yapıp yerleşirsen kırılır.yapmazsan kırılmaz

Yok bu sene girmeyeceğim seneye 2025'e gireceğim.
Hocam ben direkt bölümü, ortamı ve üniversiteyi sevmedim açıkçası. Çok yüksek bir puanda yapmadım. Potansiyelimi tam değerlendirip adam gibi çalışıp iyi bir yer istiyorum. Cevap verdiğiniz için teşekkürler.
tam bilmiyorum nasıl olduğunu yatay dikey geçiş felan oluyor onları düşündünüz mü.geçişler nasıl oluyor tam bilmiyorum dediğim gibi bana da bi açıklarsanız onları sevinirim.

Tercih yapıp yerleşirsen kırılır. Yapmazsan kırılmaz.

Tam bilmiyorum nasıl olduğunu yatay dikey geçiş falan oluyor onları düşündünüz mü? Geçişler nasıl oluyor tam bilmiyorum dediğim gibi bana da bir açıklarsanız onları sevinirim.

Dikey geçiş iki yıllık bitirip 4 yıllığa tamamlamak isteyenler içindir. DGS sınavına giriyorsun aynı TYT gibi.

Yatay geçiş ise hem 2 yıllık hem 4 yıllık okuyanlar için sınavsız yapılan bir şey. Ben yatay geçiş düşünmüyorum. İki yol ile oluyor. Birincisi YKS puanı ile geçiş diğeri Gano ile geçiş.

YKS ile olan şöyle oluyor. Sen A üniversitesine yerleştin 100k ile ama B üniversitesini istiyorsun fakat bu B üniversitesinin sıralaması o yerleştiğin sene için senin sıralamandan daha iyi olmamalı yani 99.999 olmamalı.

Gano (genel not ortalaması) ile olan ise senin şu an okuduğun üniversitendeki birinci dönem ile ikinci dönemin not ortalamasıdır. Bununla geçiş yapmak için geçiş yapmak istediğin üniversitenin istediği koşulları sağlaman gerek. Her üniversitenin istediği şartlar farklı oluyor bazılar yarım dönemde açıyor, bazıları bir sene bittiğinde açıyor. Geçiş yapmak istediğin üniversitenin şartlarına bakman lazım. Bazıları ilk dönemin ortalaması X üstü olanlara açıyor bazıları hem ilk hem de ikinci dönemin ortalamasına bakıp Y üstü olanlara açıyor. Atıyorum A üniversitesi ilk dönem bitince yatay geçişleri açtı ve gelecek öğrencilere en az ilk dönem ortalaması 2.00 olacak ve hiçbir dersten kalmamış olacak dedi. Bu şartları sağlarsan geçiş yapabiliyorsun.

Çok uzun açıkladım kusuruma bakmayın herkesin anlaması ve kafasında soru işareti olmasın diye uzun uzun açıklayayım dedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı