YKS'de sayısalcı sözelci ne demek?

611083

Decapat
Arkadaşlar selam! Şu an Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde bilişim teknojileri yazılım dalında okuyorum. Bölümüm sayısal olarak geçiyor, AYT'de yalnızca sayısal mı çözeceğim ya da hem sözel hem sayısal çözdüm bölüm seçerken sözel bölüme girebilir miyim?

AYT'de Matematik + Geometri + Fen Sayısal; Edebiyat + Tarih1-2 + Coğrafya1-2 + Felsefe/Din ise Sözel oluyor.

Sınav anında istediğinizi çözebilirsiniz, hepsini de çözebilirsiniz.

AYT'de ne ekersen onu biçersin. Matematik fen yaparsan sayısal puanın, matematik, edebiyat, tarih, coğrafya yaparsan EA puanın, sözel kısmı yaparsan sözel puanın belirlenir. İstediğin gibi yapabilirsin. Sınav sonrası puana göre istediğini de yazabilirsin.

yani lisedeki bölümün pek bi ilgisi yok doğru muyum
İlgisi var, şöyle ilgisi var. Eğer bir anadolu lisesinde okursan ve atıyorum ki sözel seçtiysen, matematik görmezsin; sözel dersler görürsün. Meslek lisesinde ise kültür dersleri çok azaltılmış oluyor. Fakat YKS'de herkes eşit konumdadır. İsteyen istediği testi çözebilir, tercih döneminde de istediği bölümü seçebilir.

Ek olarak meslek lisesindeki bilişim bölümünün avantajı şöyle:
Bilgisayar mühendisliği veya bilgisayar ile ilgili bölümlerde ek puan alıyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı